VIDEO Experiment: o săptămână fără machiaj

1

Erin La Rosa, director editorial adjunct al BuzzFeed, a purtat machiaj în fiecare zi din viaţa ei de până acum, de când avea 12 ani – în total, 17 ani de machiaj zilnic (nu neapărat foarte intens, ci mai degrabă un machiaj de zi, simplu, dar, totuşi, machiaj). Erin a decis să facă un experiment şi să vadă cum este să trăiască o săptămână fără a se machia.

 

 

“După 17 ani de machiaj zilnic, am vrut să văd ce se va întâmpla dacă renunţ la el, fie şi numai pentru o săptămână. În general, despre persoanele care se machiază se presupune că sunt nesigure, narcisiste sau superficiale, însă, din experienţa mea personală, ştiu că machiajul conferă încredere persoanei care o poartă. Eu am crescut într-o casă unde machiajul făcea parte din rutina feminină zilnică – nu cred că mi-am văzut mama ieşind din casă fără să fie machiată. De asta am vrut să văd cum ar fi să nu port machiaj zi de zi. Ceea ce am descoperit a fost că, în prima parte a experimentului de o săptămână, nu mă simţeam deloc confortabil, dar am învăţat mai multe lucruri despre mine decât mă aşteptam. Provocarea auto-impusă m-a făcut să realizez câteva lucruri importante (pe care le-am expus în materialul video) şi să ajung la câteva concluzii:

–          nu am nevoie să port machiaj în fiecare zi;

–          nu am arătat foarte diferit fără machiaj – poate, puţin, dar cred că aspectul acesta era, în mare parte, numai în capul meu

–          câtă vreme eşti încrezătoare în tine, cu sau fără machiaj, oamenii te vor trata la fel

–          să nu porţi machiaj necesită curaj, din punctul meu de vedere, aşa că mă bucur că acum reuşesc să mă simt bine doar cu faţa mea naturală 🙂 “.

 

 

Surse şi foto: BuzzFeed, APlus

 

Puteţi citi şi:

Un spital din China oferă bărbaţilor posibilitatea de a simţi durerile naşterii

Experiment inedit realizat de un prezentator de televiziune din Australia

Experiment social: cum ne păcălesc hainele

VIDEO Cei care au mai puţin dăruiesc mai mult

VIDEO Un experiment social despre importanţa aparenţelor

Experiment social: oameni deghizaţi în persoane fără adăpost, ignoraţi de cei dragi

VIDEO Experiment: Ce facem când suntem martorii unei agresiuni?

Cinci experimente alimentare care ne pun pe gânduri


Un comentariu

  1. Si vice-versa functioneaza. Eu ma fardez atat de rar incat atunci cand am mascara sau ruj ma simt ciudat si putin stresata, ca sigur la un moment dat ma frec la ochi si il intind, sau rujul il mananc in jumatate de ora. Totul tine de obisnuita si de imaginea ta pe care o ai intiparita in propriul creier.Im momentul cand vrei sa o schimbi, ai nevoie de o perioada de acomodarea cu noul “tu”

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger