VIDEO Experiment: A renunţat la alcool şi îndulcitori timp de o lună

1

Doi realizatori de film din Olanda au realizat un experiment al cărui scop era să observe ce se întâmplă cu corpul uman dacă renunţă complet la alcool, la îndulcitori artificiali şi la mâncare semi-preparată, timp de o lună.

Cobaiul experimentului a fost Sacha Harland, care, înainte de a porni lucrurile, şi-a făcut analizele medicale, în urma cărora a aflat că avea colesterolul ridicat. Timp de patru săptămâni, micul său dejun a constat în fructe, iaurturi fără îndulcitori sau zahăr, ouă şi suc proaspăt stors din fructe. Prânzul consta într-o salată, iar de băut a băut în general apă, pentru că aproape orice băutură răcoritoare are îndulcitori. În a patra zi a experimentului, Sacha spunea că deja se simţea mai irascibil: zahărul dă dependenţă ridicată, aşa că începi să simţi nevoia de dulce, exact ca într-un sevraj.

În ziua a cincea, intrase în faza în care îi era tot timpul foame. A primit sfatul unui expert şi a aflat că poate consuma ulei de măsline, peşte, nuci, adică alimente care să îi ţină de saţ. Pe când a ajuns la ziua 25, Sacha nu mai simţea deja nevoia de a consuma alimente dulci. În ultima săptămână a experimentului, el spune că s-a simţit mai plin de energie şi că s-a trezit mult mai uşor dimineaţa. “Nu credeam că, la constituţia mea fizică, se va simţi cu adevărat vreo diferenţă”, mărturiseşte tânărul. Mai multe detalii despre experiment şi rezultatele acestuia vă invităm să urmăriţi în materialul video de mai jos:

Sursa: Science Alert

Foto: The Mirror


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger