VIDEO "Eu, pilotul" – primul documentar românesc despre motociclismul de viteză

0

Eu, pilotul este un docu-magazin despre competiția internațională născută în 2008, Romanian SuperBike. Filmul, primul de acest gen din România, își propune să aducă pasionații de motor-viteză, target-ul filmului, de pe stradă pe pistă.


Gândit ca o cursă, filmul urmărește antrenamentele piloților, calificările, competiția în sine, dar și momentele din spatele curselor. La categoria SuperBike, piloții din categoria grea, sub efectul dopaminei care le inundă creierul, se metamorfozează din oameni aparent banali în zei.

Astfel, Balamuc, pasionatul de mecanică, e mereu în căutarea unei soluții care să-i transforme motorul în avion cu reacție. Nemuritorul Vârgolici, poreclit G, face eforturi susținute să-l ajungă pe Ionuț Mistode, un alt nemuritor, actualul lider al clasamentului, un pilot care se bazează pe cunoștiințele de inginerie obținute în timpul facultății. Cei doi sunt porecliți astfel căci au căzut de peste 30 de ori, fără să-și rupă un os. Bogdan Vrăjitorul, singurul sportiv român care gonește în prezent în campionatul mondial, are și o altă pasiune: să cânte la chitară într-o formație rock. Ionel Pascota, cel mai popular dintre piloți, a renunțat la luptă după prima etapă, dar rămâne o legendă a sportului în viteză pe două roți. Alături de aceștia aleargă liberi și Verterinarul Zoli, considerat cel mai inimos dintre participanți sau israelianul Barda Gal, provenit dintr-o țară în care cursele sunt interzise. Iată doar o mână dintre gladiatorii timpurilor noastre care se luptă singuri în arenă la fiecare viraj sau linie dreaptă.

La categoria SuperSport, Cătălin Cazacu domină clasamentul, dar este constant provocat de un copil teribil, de doar 19 ani, Mircea Vrăjitoru. Petre Pop, obișnuit al podiumului, este unul dintre cei mai spectaculoși piloți. Pentru el lupta se termină în doar două moduri: cu victorie sau ieșirea în decor.

“Faster, faster, faster, until the thrill of speed overcomes the fear of death” este motto-ul din Hunter S. Thompson ales de regizorul acestui documentar aflat încă în construcţie, Robert Stamulea.

eu, pilotul from funkast on Vimeo.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger