VIDEO. Elefantul vorbitor: A fost descoperit un elefant care poate pronunta cateva cuvinte

3

Lumea animalelor ne ofera cate o surpriza noua in fiecare zi. Intr-o gradina zoologica din Coreea, un elefant botazat Kosik a atras multa atentie media asupra sa dupa ca a invatat sa pronunte cateva cuvinte de baza din limba coreeana. Instructorul sau a observat aceasta abilitate neobisnuita in 2006 si de atunci, spune el, animalul a inceput sa pronunte cuvintele tot mai clar. Astazi, elefantul stie sapte cuvinte din coreana, printre care „bun” sau „salut”.

Dr. Daniel Mietchen, un biolog de la Universitatea din Jena, Germania, a venit in mod special in Coreea numai pentru a-l studia pe acest elefant surprinzator. El crede ca animalul este capabil sa invete si sa foloseasca cuvinte dintr-o limba, insa nu este foarte probabil sa si inteleaga ce pronunta. Deocamdata, Kosik este singurul elefant de pe planeta cu aceasta abilitate exceptionala, desi mai exista si alti elefanti ce imita sunetul masinilor sau alte sunete.

Urmariti reportajul CNN mai jos:

Foto: Flickr – Tambako the jaguar

Tags:3 comentarii

  1. Pingback: VIDEO. Urmarire pe viata si pe moarte pe autostrada fara masini: Un grizzly incearca sa captureze un bizon » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger