VIDEO Economia, războiul, sărăcia şi terorismul, explicate în două minute

0

O animaţie realizată de activistul Wesley PP Hall reuşeşte să explice extrem de simplu concepte pe care liderii politici, dar şi mass-media, preferă să le complice, ca să menţină confuzia în rândul oamenilor.

Vocea animaţiei îi aparţine lui John Perkins, autor al cărţii “Confessions of an Economic Hitman” (o expunere a corupţiei internaţionale). Totul pleacă de la explicarea modului în care operează sistemul bancar global şi cum este legat de războaie sau terorism. Perkins explică cum ţările în curs de dezvoltare devin “ţinte” ale băncilor, pentru resursele lor şi cum li se oferă împrumuturi, care, însă, nu ajung la oameni, ci la corporaţii care construiesc infrastructuri, dar distrug mediul. Ulterior, cetăţenii statului trebuie să achite nota de plată, iar când datoria unei ţări devine prea mare pentru a fi returnată, intervine şantajul, împachetat în oferte de genul: “Vindeţi-ne petrolul la un preţ redus, lăsaţi-ne să construim o bază militară în ţara voastră”.

Ce se întâmplă apoi, vă invităm să aflaţi din animaţia de mai jos (iar un interviu mai lung cu John Perkins puteţi urmări aici):

 

Sursa şi foto: True Activist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger