VIDEO După 22 de zile de protest pentru Roşia Montană

13

Ieri, 22 septembrie, peste 15.000 de oameni au ieşit pe străzile Bucureştiului strigând împotriva proiectului de la Roşia Montană, dar mai ales invitându-i pe oameni să se alăture protestului.

1235299_10201337427295850_1661996488_n

Foto: Vlad Petri

 

Dacă în primele săptămâni când au ieşit în stradă pentru Roşia Montană, protestatarii au mărşăluit în Piaţa Victoriei, în cartierul Ştefan cel Mare şi în cartierul Timpuri Noi, traversând multe dintre principalele zone de blocuri din Bucureşti, şi au ocupat câteva bulevarde din centrul oraşului, aseară a fost rândul cartierului Pantelimon.

Chiar dacă numărul celor care ies la balcoane să afle despre ce e vorba nu este mare, la fel ca şi numărul celor care răspund prompt îndemnului “Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!”, un segment important al capitalei a aflat în aceste trei săptămâni de ce mii de oameni continuă să iasă în stradă. Iar dacă în primele zile de protest, strada era rezervată mai degrabă susţinătorilor Roşiei Montane din Bucureşti, ieri seară au apărut în mulţime bannere şi mesaje din partea unor comunităţi ca Sibiu, Tecuci sau Ploieşti.

Mai jos, vă invităm să urmăriţi două video-reportaje realizate la protestul de ieri, de către Vlad Petri şi Veioza Arte.

 

 


13 comentarii

  1. Tudor Ioan Nistor via Facebook on

    Avem nevoie de o schimbare radicala care poate incepe odata cu manifestatiile impotriva proiectului Rosia si aceasta s-ar putea concretiza prin schimbarea foremei de guvernamant si restaurarea monarhiei

  2. Televiziune Alternativă! O idee buna. Centralizaţi imagini de la mai mulţi “operatori” alternativi şi construiţi un material ceva mai complex care să ajungă apoi cit mai vizibil, în RO şi în afară, prin difuzări “alternative” 🙂

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger