VIDEO Doi supravieţuitori ai Holocaustului şi-au înfiinţat propria trupă muzicală

0

“Nevasta i-a spus că e nebun. Rabinul i-a spus că este prea bătrân. Dar prietenul lui cel mai bun a spus: Hai s-o facem!”. Aşa a luat naştere “band”-ul format din Saul şi Ruby, amândoi în vârstă de peste 80 de ani, supravieţuitori ai Holocaustului, care trăiesc acum în statul american Florida, scrie site-ul UpWorthy.

 

 

Pasiunea şi dragostea pentru muzică i-au ţinut în viaţă în cei mai grei ani din viaţa lor, scrie publicaţia The New York Times, care prezintă povestea celor doi prieteni într-un scurt documentar. Şi-au dorit întotdeauna să cânte împreună, într-o formaţie, dar până acum nu reuşiseră să îşi pună visul în practică. Le-au împărtăşit apropiaţilor intenţia lor şi au fost descurajaţi din start de către cei din jur, care le-au spus că sunt prea bătrâni pentru aşa ceva.

Însă, când ai un vis, vârsta nu trebuie să fie un impediment. Aşa şi-au spus cei doi, Saul, care bate tobele şi Ruby, care cântă la acordeon. Împreună, au fondat trupa “Supravieţuitorii Holocaustului” şi cântă pe unde pot, cu aceeaşi bucurie cu care o făceau la 20 de ani. Mesajul poveştii şi al muzicii lor este simplu: nu este uşor să supravieţuieşti – e nevoie de curaj şi hotărâre. Dar să trăieşti după ce ai supravieţuit este şi mai greu, însă este cel mai important lucru pe care îl faci cu viaţa ta.

 

 

Puteţi citi mai multe detalii despre povestea celor doi aici.

 

Sursa: UpWorthy

Foto: NYTimes

 

Puteţi citi şi:

Fiecare om are preţul lui. Povestea negoţului secret cu etnici germani din România

Experimentul Bucureşti. “Mai grav decât tortura este că se scrie o istorie alternativă”

FOTO Cum arată tatuajele la bătrâneţe


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger