VIDEO Dezastrul din Siria, filmat de o dronă rusească

2

Criza refugiaților stârnește, pe zi ce trece, polemici și conflicte aprinse în Europa: de la controversata lege adoptată de Parlamentul danez, prin care se aprobă confiscarea bunurilor refugiaților ajunși în țară, care depășesc 1.300 de euro, până la apelul partidului anti-refugiați Alternativa pentru Germania – condamnată de guvernul german – de a permite poliției să împuște migranții ce vor să pătrundă ilegal în țară. Mulți europeni uită însă care sunt factorii care au determinat valurile uriașe de refugiați din ultima perioadă: conflictele armate care au devastat numeroase așezări din țările de origine. O dronă rusească a survolat rămășițele orașului sirian Homs, surprinzând în imagini care nu mai au nevoie de comentarii amploarea dezatrului.


Homs era al treilea cel mai mare oraș sirian, găzduind circa un milion de locuitori. În 2011, era considerat ”centrul revoluției”, al cărei scop era răsturnarea regimului Bashar Assad. Președintele sirian a orodonat asedierea orașului, devenit azi un uriaș maldăr de ruine. Jurnalista americană Marie Colvin denunța în 2012 atacurile la adresa Homs ca fiind ”un bombardament fără teama consecințelor, fără pic de milă la adresa civillor,” pentru ca la o zi după aceste declarații să fie ucisă într-un atac cu bombă. Guvernul a recăpătat, în cele din urmă, controlul asupra orașului. Potrivit Națiunilor Unite, 250.000 de oameni au fost uciși la Homs, iar mai bine de jumătate din populația de 22 de milioane de locuitori ai Siriei sunt azi pe drumuri.

Sursa: The Independent, Mashable


2 comentarii

  1. In 1945 jumatate de Europa arata asa…si nu ne-am refugiat…am inceput reconstructia! Lăsati vrajeala ca saracii refugiati..

    • Nu sunt un sustinator al prezentei refugiatilor in Europa fara niciun control. Cu toate astea, Europa s-a recladit dupa incetarea razboiului, nu in timpul razboiului. Cred in inlaturarea cauzelor pentru care refugiatii si-au parasit orasul si in raintoarcerea lor acasa.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger