VIDEO Designeriţa care a înlocuit mouse-ul cu nasul

2

Acum cinci ani, pe vremea când lucra ca stagiară într-o companie de design, Michelle Vandy lucra 10-15 ore pe zi pentru a face o impresie bună, scrie FastCoExist. La un moment dat, după ce a lucrat o vară întreagă fără oprire, şi-a dat seama că o durea atât de mult mâna, încât abia mai putea tasta. “Foloseam degetul mijlociu pentru mări şi micşora într-un program de design 3D. Practic, toată vara am folosit un singur deget”, spune ea. “Apoi veneam acasă şi mă aşezam imediat în faţa computerului şi începeam să desenez, extenuându-mi acelaşi deget”.

 

 

Designeriţa a încercat să folosească mouse-ul cu cealaltă mână, însă asta i-a cauzat alte leziuni. După numeroase alte soluţii care nu au funcţionat – a ţinut stiloul în gură, a desenat cu degetele de la picioare, a folosit instrumente de monitorizare a ochilor, a făcut terapie la mâini -, Vandy a descoperit că poate desena cu nasul, folosind un trackpad (n.r. – porţiunea sensibilă a laptopului cu ajutorul căreia se mută cursorul pe ecran, folosind degetele). “Eram în pat într-o seară şi mi-am ridicat trackpad-ul la nas”, spun ea. “Atunci mi-am dat seama că am multă precizie în cap şi am fost surprinsă. Vârful nasului se aseamănă cu un deget”.

 

 

Vandy a instalat un trackpad pe un trepied, în faţa computerului, şi de atunci îl foloseşte pentru a face design, inclusiv ilustraţii pe care le desenează cu nasul. Şi-a creat şi un site nou pentru a-şi împărtăşi experienţa cu alţi oameni care se confruntă cu probleme similare.

 

 

Puteţi accesa şi:

VIDEO Un bărbat a urcat o vărzică de Bruxelles cu nasul pe un munte, în scopuri caritabile


2 comentarii

  1. Infiorator… Doamna ar avea mare nevoie de un control psihiatric.
    Daca pentru cealalta performanta (cea cu “varzica de Bruxelles”) am toata intelegerea, dat fiind scopul nobil, cea de fata mi se pare aproape monstruoasa.
    Adica nu e suficient ca tanara – care e la inceput de cariera, doar o stagiara – munceste “fara oprire”, cate 10-15 ore pe zi pana la punctul in care isi distruge sanatatea. Dar pare sa o faca doar din obligatie, nu ca sa salveze lumea, nici din vreo dragoste absoluta pentru meserie, ci doar ca sa-si impresioneze sefii…
    Si, bomboana pe coliva, e atat de mandra de realizarea ei incat simte nevoia sa le-o impartaseasca si altora. Practic se distruge, se mutileaza singura de dragul companiei si e foarte mandra de asta.
    Teribil. Zombie modern, la puterea a doua sau a noua. S-ar zice ca bancurile cu corporatisti de pe TimesNewRoman nu sunt fictiune, ci doar o usa intredeschisa spre brava lume noua corporatista.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger