VIDEO De zece ani, are grijă de 4.000 de papagali sălbatici

0

Un bărbat din India, poreclit “The Birdman”, are grijă de 4.000 de papagali mici, sălbatici, pe care un tsunami i-a adus la uşa lui. Bărbatul cheltuie 40% din veniturile sale pentru a hrăni aceşti papagali.

În urmă cu zece ani, un tsunami mortal lovea oraşul Chennai, din India. La scurt timp după dezastru, un bărbat pe nume Sekar a observat câţiva papagali de mici dimensiuni care se învârteau în jurul casei lui. S-a hotărât să le dea ceva de mâncare. În curând, papagalii s-au înmulţit. Ceea ce a pornit ca un gest umanitar s-a transformat rapid într-un fel de slujbă cu jumătate de normă: de îngrijitor pentru papagali – mii de papagali – care vin la casa bărbatului de două ori pe zi, pentru a lua masa.

stire 9 nov papagali 3 stire 9 nov papagali 2

Bărbatul spune că se simte “prins în cuşcă”, exact cum se simt păsările când sunt puse de oameni între gratii, pentru că de zece ani are grijă, fără oprire, de papagalii care s-au tot înmulţit şi au ajuns la cifra (aproximativă) de 4.000. Pe lângă faptul că îi hrăneşte, Sekar le acordă papagalilor îngrijiri medicale şi îi pune pe picioare, dacă se îmbolnăvesc. Datorită pasiunii sale pentru ceea ce face, s-a trezit cu porecla “The Birdman” (păsărarul). Se trezeşte zilnic la ora 4:30 dimineaţa, pentru a pregăti hrana păsărilor, care vin la masă la 6:00. Micul dejun necesită 60 de kilograme de hrană, care costă sub zece dolari americani.

stire 9 nov papagali 5 stire 9 nov papagali 4

Vecinii bărbatului spun că este de-a dreptul spectaculos să îl urmărească cum hrăneşte papagalii. Dar şi Sekar recunoaşte că se simte foarte legat de aceste păsări, în ciuda faptului că îi este tot mai greu să aibă grijă de ele pe măsură ce îmbătrâneşte. Nu ştie cât va mai putea să îşi ducă sarcina la îndeplinire, dar speră ca exemplul lui să fi atins corzi sensibile şi în cazul altor persoane care, poate, îi vor continua munca. Mai multe detalii puteţi vedea şi în materialul video de mai jos:

Sursa şi foto: True Activist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger