VIDEO David Možný, artistul care a realizat un clip uimitor despre Rahova, vine la București

0

Acum mai multă vreme, am descoperit cu bucurie un filmuleț extrem de creativ inspirat de arhitectura blocurilor din cartierul bucureștean Rahova. Autorul, David Možný, este un artist ceh apreciat și premiat în multe țări, iar săptămâna viitoare, pe 30 mai, îl veți putea cunoaște personal la București, unde va deschide expoziția ”Rahova”. Lucrările prezentate vor fi grupate în jurul unor cuvinte cheie ca urbanism, levitație, uitare, beton și vor folosi nenumărate mijloace: video, sunet, lumini, obiecte, fotografii.

 

David Možný este un artist vizual care trăiește și lucrează în Brno, este profesor la universitatea Masaryk, facultatea de studii sociale, secția new media și uneori vj în cluburile locale. Din 2000, de când a început să lucreze cu imagini generate pe computer, Možný a vizitat în repetate rânduri Bucureștiul, munca de cercetare ducând la realizarea unuia din cele mai cunoscute proiecte ale sale – Rahova.exe_test (2008).

 

 

Proiectul se bazează pe înregistrările luate în cartierul bucureștean Rahova – simbol al utopiei urbane și al eșecului în legătură cu trecutul socialist al țărilor din Europa Centrală și de Est. Video-ul realizat surprinde greșelile de producție de masă, de simulare, imitare a componentelor arhitecturii clasice și utilizarea lor bizară în arhitectura pre-fabricată din anii ’70. Prin deconstruția digitală a imaginii, multiplicării și combinării părților ei, Možný recrează realitatea socialistă a acestor locuințe și oferă privitorului o onirică, chiar dacă un pic apocaliptică, viziune.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 30 mai, la ora 18:00, în spațiul Platforma (Calea Mosilor 62-68, etaj 1). Mai multe informații, pe pagina de Facebook a evenimentului și pe www.czech-it.ro


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger