VIDEO Dansul planetelor

1

La fiecare doi ani (mai mult sau mai puţin), planetele se “întâlnesc” pe cer, la ceas de noapte, ajungând destul de aproape unele de celelalte încât să pară aliniate. Dacă privim fenomenul de pe Pământ, s-ar zice că, timide, planetele sistemului nostru solar se invită una pe alta la dans. Evenimentul are, însă, un nume ştiinţific – conjuncţie planetară; dar, colocvial, i se spune “dansul planetelor” (Dance of the Planets).

 

 

În curând, vom putea vedea o versiune a acestui dans: în săptămâna care vine, dacă va fi senin, vom putea urmări o triplă conjuncţie planetară, în rolurile principale fiind trei dintre planetele care, de pe Pământ, se văd drept cele mai strălucitoare: Mercur, Venus şi Jupiter. Între 24 şi 29 mai, mai exact, acest trio celest va forma un cerc ce va părea extrem de strâns, exact ca într-un dans apropiat.

Cele trei planete se vor afla în punctele cele mai apropiate una de cealaltă în 28 şi 29 mai şi, pe 31 mai, vor forma o linie dreaptă, după care vor începe să se depărteze, fiecare mergând pe drumul său. Până în ianuarie 2021, nu vom mai avea parte de o reuniune atât de strânsă a planetelor, aşa că ar fi bine să încercăm să observăm acum spectacolul de pe cer.

 

Sursa şi foto: Mashable


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger