VIDEO Dacă rolul sexelor ar fi inversat în reclame?

5

Un proiect al studenţilor Sarah Zelinski, Kayla Hatzel şi Dylan Lambi-Raine de la Universitatea din Saskatchewan, Canada, arată modul ridicol şi fals în care media şi publicitatea prezintă rolul sexelor în societate. Materialul video a fost creat pentru cursul “Women and Gender Studies”.

Cum ar arăta publicitatea dacă locul femeilor din reclame pline de stereotipuri sexiste ar fi luat de bărbaţi? O întrebare la care studenţii canadieni au încercat să răspundă, cu scopul de a demonstra cât de multă influenţă exercită media şi publicitatea asupra noastră. În reclame, în general, femeile au fost şi sunt, încă, prezentate drept inferioare şi subordonate bărbaţilor ori reduse la nivel de obiecte sexuale pentru a vinde un produs. Datele statistice utilizate pentru material se referă la Canada, dar situaţia nu diferă prea mult nici în alte ţări. „Companiile de publicitate cheltuiesc peste 5 miliarde de dolari pe an ca să vă spună cum să gândiţi. Fiţi critici şi nu vă lăsaţi manipulaţi de media!”, astfel sună concluzia proiectului pe care îl puteţi urmări mai jos.

 

Sursa: Good

Foto: captură YouTube


5 comentarii

  1. Chiar nu putem ignora faptul ca modelele feminine (si masculine) din reclamele originale se incadreaza in niste canoane de frumusete general acceptate. Nu poti sa pui un barbat supraponderal in pozitia de odalisca si sa speri ca vei obtine altceva decat o parodie.

  2. A woman is raped every 17 minutes in Canada – asta inseamna cam 31.000 pe an, presupunand ca nicio femeie nu trece prin asta de mai multe ori. Oficial, numarul de violuri raportat in Canada e in jur de 5-600 pe an. Chiar daca tinem cont ca doar 6% din cazurile de viol sunt si raportate la politie, numarul total ar fi undeva la 10.000, deci mult sub valoarea prezentata ca adevar absolut in clip… Ce ne mai place sa folosim statistici impresionante fara sa verificam datele sau macar posibilitatea ca ele sa fie reale.

  3. :))))))))))))
    Cum sa va esplic eu, complexatelor.
    Asa sta treaba in lumea in care traiti, care e ..a NOASTRA.
    Voi fiti incubatoare cuminti si poate va cumparam chestii dragute.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger