VIDEO Cum viaţa unui om al străzii a fost schimbată de o pagină pe Facebook

6

Cu ocazia aniversării celor zece ani de existenţă, Facebook a prezentat o serie de zece poveşti despre oameni care au primit noi şanse ori şi-au regăsit familiile ori sensul în viaţă, cu ajutorul reţelei de socializare. Aceasta este una dintre poveşti, cuprinsă într-un documentar Vimeo.

 

 

Raimundo Arruda Sobrinho era un om al străzii în São Paulo, Brazilia. De 35 de ani, nu locuise decât pe stradă şi devenise destul de cunoscut în zonă, pentru că stătea zilnic în acelaşi loc şi scria pe foi de hârtie. În aprilie 2011, o tânără pe nume Shalla Monteiro s-a apropiat de el şi i-a aflat povestea; cei doi au devenit amici şi tânăra, impresionată de poeziile bătrânului, şi-a dorit să îl ajute, cumva, să îşi împlinească visul de a-şi vedea publicate aceste poezii.

Shalla a creat o pagină de Facebook pentru Raimundo, pe care ea a administrat-o şi pe care posta poezii ale acestuia. Încetul cu încetul, tot mai mulţi oameni se opreau lângă bătrânul fără adăpost, pentru a-i spune că au citit despre el pe Facebook, că le plac poeziile lui şi că doreau să stea de vorbă cu el. Într-o zi, însă, tânăra a primit un mesaj, pe Facebook, de la fratele mai tânăr al lui Raimundo, care nu mai ştia nimic despre bătrân de aproape 37 de ani. Odată ce l-a descoperit, fratele a venit să îl ia de pe străzi şi i-a oferit să fie parte din familia lui. Şi, pentru ca visul să fie împlinit până la capăt, bătrânul urmează să îşi vadă şi poeziile publicate.

Mai multe despre povestea lui Raimundo puteţi afla de pe pagina lui de Facebook. Alte poveşti similare, aici.

Filmul de mai jos este o selecţie din documentarul despre Raimundo realizat în São Paulo pe durata a doi ani – 2011 şi 2012 şi completat ulterior cu scene şi interviuri filmate în ianuarie 2014 în Goîana, Brazilia, unde Raimundo locuieşte acum cu familia sa (fratele, cumnata, nepoţii).

 

The Conditioned from Facebook Stories on Vimeo.

 

Surse: Facebook, Vimeo

Foto: Jornalggn.com.br

 

Puteţi citi şi:

Zece ani de Facebook

Utilizatorii de internet ar trebui să fie răsplătiţi pentru conţinutul oferit marilor corporaţii

O reţea socială pentru introvertiţi

VIDEO Ştiinţa ne spune de ce procrastinăm şi cum am putea să ne organizăm mai bine

Prea multă auto-admiraţie pe Facebook prosteşte

Facebook a ajutat la creşterea numărului de donatori de organe


6 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger