VIDEO Cum trăiește o tânără familie din Germania, aproape fără niciun ban

1

Rafael Fellmer, un absolvent de studii europene în vârstă de 29 de ani, trăiește împreună cu soția și copilul său o viață frugală, pentru care a ales să nu cheltuiască bani decât în situații de urgență. Se hrănesc cu mâncare din coșurile de gunoi ale supermarketurilor cu produse bio, își achită chiria prin servicii și fac schimb de bunuri cu alți oameni.

 

 

Mișcarea vieții fără bani, care implică trocuri, bartere, practici ca foodsharing sau freeganism, a luat mare amploare în Europa, și mai ales în Germania, unde Fellmer este considerat un lider informal al acestui stil de viață. Deși mulți îl consideră un ratat pentru că nu a ales o viață ”așezată”, cu un job pe măsura pregătirii, tânărul e foarte fericit cu alegerea pe care a făcut-o. Ceea ce l-a determinat s-o iape această cale a fost o călătorie în Mexic, unde a ajuns făcând autostopul cu câțiva prieteni, fără să scoată un ban din buzunar, muncind pe unde i s-au oferit slujbe temporare și dormin pe stradă sau în alte adăposturi. În America Centrală, a cunoscut-o pe soția sa, Nieve, care a născut apoi un copil, iar cei doi au reușit să revină în Germania negociind un zbor pentru 150 de euro.

 

 

După ce au locuit o vreme la părinții lui, Rafael și soția sa și-au găsit o chirie în apropierea Berlinului, în schimbul căreia prestează diverse servicii: gătesc, fac curățenie, repară computere și îngrijesc animalele de companie. Singurele lucruri pe care le plătesc sunt facturile de apă și electricitate și, la nevoie, serviciile medicale. Altfel, cei doi critică faptul că suntem ”prinși în moara de vânt a banilor, fără să vrem.” Cât despre mâncare, Rafael o procură mergând în trei-patru expediții săptămânale prin oraș, unde caută (și găsește) alimente foarte bune în coșurile de gunoi ale supermarketurilor. Majoritatea supermarketurilor din Germania separă produsele aruncate în alimente comestibile și necomestibile, astfel încât cei care pracică freeganismul să aibă o misiune mai sigură și mai ușoară.

Sursa: OddityCentral

Foto: Tip Berlin

Puteți citi și: 

Povestea unei femei care de 14 ani trăiește fără bani

Fenomenul de foodharing ia avânt în Germania

La masă cu freeganii și fructarienii

Freeganismul, un stil de viață în UK, unde se aruncă anual la gunoi mâncare în valoare de 17 miliarde de lire sterline


Un comentariu

  1. Pingback: VIDEO Un bărbat a renunțat la bani, locuind de 13 ani într-o peșteră | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger