VIDEO. Cum trăieşte o familie fără să producă deşeuri

0

Bea Johnson trăieşte în una dintre cele mai bogate ţări din lume, se machiază, are doi copii şi este hotărâtă să aiba un stil de viaţă cu zero deşeuri, informează Huffington Post.

În urmă cu patru ani, soţii Johnson s-au hotărât să-şi simplifice viaţa, reducând cantitatea de lucruri pe care le deţin. Bea a ajuns, acum, la o singură pereche de pantaloni scurţi şi două fuste. Familia a creat un sistem major de compost şi îşi fabrică propriile produse de curăţat. Toate deşeurile adunate de aceştia în acest an încap într-o cutie mică de metal, departe de media de 1,8 kilograme de deşeuri produsă de un american pe zi.

Ecologiştii au găsit un echilibru prin care păstrează stilul de viaţă care le place, reducând, drastic, în acelaşi timp, cantitatea de deşeuri generată. Scott Johnson era sceptic la început. “Mă temeam că o să mâncăm granola tot timpul sau ceva de genul ăsta”, spune el. În schimb, cei doi s-au axat pe reducerea numărului lucrurilor din casă, fără să renunţe la lucrurile care îi fac, cu adevărat, fericiţi.

Pentru Bea asta înseamnă şi păstrarea obiceiului de a se machia, doar că acum o face cu produse realizate acasă. “Dacă aş renunţa la machiaj aş fi nefericită. Şi merită viaţa să fie trăită dacă eşti nefericit?”, spune ea.

Deşi a primit şi mesaje de la oameni care o acuză că este prea extremă, acest stil de viaţă are sens pentru Bea şi este foarte motivată – “o fac pentru vitorul copiilor mei”.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Foto:  captură video

Citiţi şi:

Reciclarea, arma secretă a supereroilor Omuleţii Verzi

Putem trăi fără plastic? Bloggerii americani au acceptat provocarea

Cinci întrebuinţări practice pentru resturile de la ţigări

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger