VIDEO Cum se poate duce o viaţă minimalistă în afara reţelelor, în mediul urban

0

Rob Greenfield locuieşte într-o casă foarte mică, aflată pe terenul deţinut de către o altă persoană (căreia, în loc de chirie, îi oferă diverse servicii) şi trăieşte fără bani, iar posesiuni materiale nu are aproape deloc (cu excepţia casei şi a câtorva obiecte); bărbatul spune că niciodată nu a fost mai fericit decât acum.

Mulţi dintre noi visează la o viaţă simplă: fără cheltuielile unei gospodării extinse, doar o existenţă minimalistă, pe un colţ de teren, într-un spaţiu prietenos cu mediul, în armonie cu natura. Sunt puţini, însă, cei care chiar aleg un astfel de stil de viaţă. Rob se numără printre cei din urmă. Este un locuitor în afara reţelelor (off grid) a cărui misiune asumată este traiul fără bani. Stilul său de viaţă a devenit chiar celebru peste ocean, fiind prezentat în numeroase reviste şi interviuri televizate. Activistul pentru mediu şi minimalism este cunoscut şi pentru că deţine o bicicletă din bambus şi pentru că face parte din mişcarea celor care salvează mâncarea aruncată la gunoi de alţii.

Casa în care locuieşte l-a costat 950 de dolari şi a cumpărat-o de pe Craigslist; este foarte mică, dar cochetă şi funcţională. A parcat-o pe terenul cuiva, în oraşul San Diego şi stă acolo oferind la schimb servicii de grădinărit sau făcând diverse alte munci. Şi-a botezat casa “Teeny Greeny” şi recunoaşte că stă în ea doar când doarme sau leneveşte, pentru că este, într-adevăr, foarte mică; dar şi-a construit şi o baie exterioară, cu toaletă cu compost şi are, totodată, o mini-bucătărie exterioară, în care îşi prepară mâncarea. Pe acoperişul căsuţei a pus panouri solare. Îşi cultivă singur hrana şi susţine că trăieşte fără bani şi fără să aibă vreo datorie. Ia tot ce are nevoie din natură şi, când nu găseşte în natură, oferă la schimb servicii, nu bani. “Fără serviciu, fără stres, fără bani, fără griji”, aceasta este povestea lui Rob, cel care reuşeşte să trăiască în afara reţelelor, dar într-un oraş.

Mai multe detalii, în materialul video de mai jos:

Sursa şi foto: TA


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger