VIDEO. Cum se poate conduce o mașină cu puterea minții

0

O echipă din Germania a reușit să modifice o mașină astfel încât aceasta să poată fi manevrată cu ajutorul unui instrument encefalografic ce îi permite utilizatorului să controleze ceva, fie că este vorba de un joc video, fie de un Volkswagen Passat, cu puterea minții.

Raul Rojas și echipa sa de la Freie Universität din Berlin au dezvoltat autoturismul autonom pe care îl puteți vedea mai jos folosind instrumente de la Emotiv, o companie din San Francisco care este cunoscută și pentru dezvoltarea unor căști pentru jocuri video care citesc gândurile. Acest Passat modificat folosește în mare parte aceleași instrumente – asociază anumite tipare ale activității cerebrale unei anumite comenzi pe care o execută apoi mașina.

Noua invenție are însă o întârziere de câteva de secunde, ceea ce înseamnă că această versiune nu este încă pregătită pentru stradă. Ar putea exista o gramadă de aplicații pentru un asemenea dispozitiv, cea mai importantă dintre ele fiind într-ajutorarea șoferilor cu handicap.

Sursa: Popular Science

Foto: Captură Youtube

Citiți și:

Neuroni care ‘vibrează la unison’. De unde vine empatia? Despre neuronii-oglindă și creierul social

Generarea de noi neuroni – cheia adaptării la nou

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger