VIDEO: Cum să-ți încălzești apa cu un panou solar făcut acasă. Ghid complet

18

Acum câteva luni, un cititor american a găsit pe site-ul nostru o știre despre brazilienii cu mai puține posibilități financiare care au creat din bidoane de apă un sistem ce generează electricitate pentru locuințele lor. Cu ajutorul serviciului de traducere de la Google, Jake a descifrat articolul și, în replică, ne-a trimis o variantă mai eficientă a acestui sistem, creat chiar de el. Costă cam 300 de dolari și poate fi pus în practică de oricine. Numai bun pentru vremurile de criză.

Jake, care a ținut neapărat să ne contacteze, este voluntar într-un orfelinat din Brazilia. Citind articolul despre soluția brazilienilor, s-a gândit s-o perfectioneze. Și ca să nu țină informația doar pentru el, a făcut un ghid complet în care descrie cum am putea și noi să facem așa ceva.

Ne-a trimis și un filmuleț, iar pe site-ul lui găsim o descriere completă, cu explicații:

Tags:18 comentarii

 1. Foarte frumos din partea lui.

  Înainte de 1989 în România se edita o revistă numită TEHNIUM.
  S-au publicat mai multe asemenea instalaţii făcute în România.

  La români memoria este scurtă rău.

 2. Super corect ce spune Rasputin. As mai adauga ca ne-am tampit de tot…inainte eram oameni adevarati…..acum…ne-au adus si aia din afara si astia care ne-au condus de 20 de ani incoace sa nu mai stim de noi…de nimic…pacat…
  O tara de …..

 3. Si daca nu se mai editeaza revista TEHNIUM, cei care stiu cum se fac astfel de instalatii, de ce nu publica intr-un ziar astfel de sfaturi practice?

 4. Firma PROCON din Targoviste va ofera panou solar pentru incalzirea apei pentru familie de 4 persoane la 1060lei inclusiv tva.Se include echipamentul de automatizare.

 5. pe unele blocuri mai vechi ( asa zisele “cutii de chibrituri”) sau instalat astfel de instalatii. Dar romanul tot roman ramane, am vazut cu le-au aruncat singuri jos” Si nu erau din cele mai ieftine, aveau sticla securizata si teava de cupru. Chiar avem o defectiune genetica de ne autodistrugem?

  • La Timisoara au ,,plantat” pe blocurile unui intreg cartier ! Cartierul Soarelui l-au denumit ! Proiectul a fost condus de d-na rector DeSabata (stiti ca aveai nevoie de un ghid !). Numai cupru si aluminiu, ermetizate cu chedere…Am salvat prin ’90 doua, merg si azi !

 6. In romania,inainte de 1989 , toate blocurile aveau panouri solare efectiv pentru a incazi apa. Dupa 89 le-au scos ca nu mai erau rentabile si le-au aruncat la fier vechi!

 7. Construcţia brazilianului este cam fragilă. Cu materialele folosite de el, merge doar vara când este cald.
  Pentru a funcţiona şi când este înnourat, sau iarna când este soare (nu obţii aceiaşi tempertură a apei ca vara), trebuie folosite alte materiale. Tuburi şi coturi de cupru, folie de aluminiu lustruit sau tabla de inox, pentru partea reflectorizantă, etc. Şi costă mai mult de 300$. Pentru o căsuţă ai nevoie de o suprafaţă de 2 mp.

 8. Pavel Neculae on

  Draga Rasputin, Pretul de 1060lei este corect, mai bine zis era.Incepand de azi este 1150 lei.
  Tel. 0722-294325
  0245-617070

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger