VIDEO Cum să ridici o casă din saci cu pământ

7

Conceptul de “Earthbag House” nu este cel mai nou de pe piaţă, dar nu sunt mulţi cei care se încumetă să îşi contruiască o casă (fie şi numai cu destinaţie sezonieră, de cabană) din astfel de materie primă – saci umpluţi cu pământ şi lemn.

 

 

Însă rezultatul poate fi uimitor, casa poate fi amenajată după voia inimii, folosită cu încredere oricând şi, foarte important, să ridici o astfel de construcţie durează cam două – trei luni. Cu cât mai multe mâini la dispoziţie şi cu cât mai mult entuziasm, cu atât mai bine! În materialul video de mai jos, un timelapse realizat în Fairbanks (SUA), puteţi vedea cum doi oameni ridică o asemenea casă în două luni. Materialul nu are un rol didactic, cât mai degrabă unul inspiraţional: se poate şi aşa!

 

 

Sursa şi captură foto: YouTube

 

Puteţi citi şi:

Cum pot fi redate naturii scaunele de care nu mai avem nevoie

FOTO Cum poate fi transformată o fostă fabrică de ciment

Google Timelapse ne arată schimbările radicale ale Pământului din ultimii 28 de ani


7 comentarii

    • O capitonezi pe interior cu tabla sau ceva asemanator si sapa subtire pe jos … pamantul pe exterior este in loc de termoizolatie, structura, in felul acesta facem economie la materialele care polueaza atunci cand sunt produse … Pt. parter si de vacanta e perfecta … dar eu mi-as pune oricum pamant in jurul casei pt. comfortul termic …

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger