VIDEO Cum să obţii material de construcţie din nisip şi urină

1

Peter Trimble, un absolvent specializat în design de produse al Universităţii din Edinburgh, Marea Britanie, a creat, pentru proiectul său de licenţă, o metodă verde de a obţine material de construcţie, ca alternativă la clasicul ciment. Această metodă se poate folosi şi de urină, care, astfel, şi-ar găsi încă o întrebuinţare, pe lângă faptul că este considerată un bun ajutor în fertilizare sau un element propice creşterii de organe artificiale ori chiar “energie” pentru telefoanele mobile.

 

 

Proiectul tânărului a fost dezvăluit de Wired şi Discovery, cu tot cu filmuleţul pe care Peter l-a postat pe Vimeo. Resursele folosite de el au constat în nisip luat de pe o plajă, bacterii, un bulion nutritiv, clorură de calciu, acid, substanţă alcalină şi uree. Teoretic, putea să folosească urina, pur şi simplu, a spus tânărul, dar ar fi avut nevoie de o cantitate foarte mare pentru proiectul său. Mai întâi, a amestecat nisipul cu bacteriile, într-o unitate de lucru portabilă; apoi, după ce le-a lăsat să stea peste noapte, a adăugat urea şi clorura de calciu, pentru a lega amestecul.

Ce a obţinut Peter în final a fost un scaun de dimeniuni mici, suficient de puternic, însă, să îl susţină pe el fără să se spargă. Deşi inovator, materialul nu este la fel de tare precum cimentul: dacă se varsă lichid pe el, se va strica. Dar simplitatea metodei şi paleta de opţiuni pe care o deschide merită atenţie. Urmăriţi, în filmul de mai jos, cum şi-a făcut Peter scaunul din nisip:

 

 

Sursa: Discovery

Foto: Captură Vimeo

Video: Vimeo

 

Puteţi citi şi:

Urina umană, adăugată în compostul folosit ca îngrăşământ, ajută recoltele

Telefoanele mobile pot fi încărcate cu urină

Dinţi crescuţi artificial, din urină umană

Ştiinţa utilizării urinei în trecutul preindustrial


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger