VIDEO Cum să construieşti o casă eco cu 1.000 de euro în 100 de ore

0

Designerul de mobilier Ryan Frank (originar din Africa de Sud) şi-a construit un portofoliu impresionant în ultimii zece ani, durabilitatea fiind semnătura principală a creaţiilor sale. De la mese la accesorii pentru calculatoare, de la rafturi şi lămpi, Ryan a creat de toate şi s-a scris despre el şi munca sa în publicaţii din întreaga lume. Are ateliere în Londra şi Barcelona, dar, în pofida succesului său, preferă un stil simplu de viaţă.

În materialul video de mai jos, Ryan ne prezintă casa lui, o structură “temporară” construită pe o bucată de teren din Spania. Designerul a căutat schiţe şi planuri pentru o casă eco, la a cărei construcţie să nu fie folosite materiale precum cimentul, piatra (să nu fie considerată construcţie definitivă). A analizat iurte, domuri, dar până la urmă a ales o idee care îl costă o mie de euro şi care solicită doar o sută de ore de muncă.

Structura se numeşte “casa barcă” (sau “arcă gotică”) şi a fost gândită de un constructor de bărci. Se bazează pe lemn, pe izolaţie din lână de oaie, are sobe pentru încălzirea pe timp de iarnă şi ferestre pentru aerisirea naturală pe timp de vară. Ryan locuieşte permanent acolo, cu prietena lui; folosesc o structură separată de casă drept bucătărie, au o toaletă care transformă deşeurile în compost şi un duş exterior.

Designerul nu oferă toate detaliile necesare pentru ca şi noi să ne putem construi imediat o astfel de casă precum prototipul din materialul video, dar, pentru cei interesaţi, există o mulţime de surse deschise despre case eco, eficiente energetic şi ieftine, pe WikiHouse; acestea includ schiţe şi chiar ponturi de la alţi constructori amatori. De asemenea, informaţii utile despre cum se pot construi case cu puţini bani pot fi găsite şi aici.

 

 

Sursa: True Activist

Foto: tinyhousenews.info


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger