VIDEO Cum reacționează un animal ținut la circ și eliberat în sălbăticie

13

Deși în tot mai multe țări începe să se interzică folosirea animalelor în circuri – chiar ieri, Marea Britanie a anunțat, de pildă, că până în 2015 va face acest pas -, cele care își duc viața pentru distracția oamenilor își pierd în continuare instinctele vechi de când lumea. Vă invităm să vedeți ce i se întâmplă unui ghepard care a trăit la circ, atunci când este eliberat în sălbăticie și dă nas în nas cu antilopele.

ghep

Aici puteți semna petiția pentru interzicerea folosirii animalelor în circuri pe teritoriul României, lansată de Vier Pfoten.

 

 


13 comentarii

 1. Demnitatea e o calitate pur umana. “Nu stiam” ca o au si animalele.
  Desi sunt de acord sa nu fie izolate in circuri, mi se pare penibil sa le plangeti de mila atribuindu-le calitati umane!

 2. Ce stupizenie. E adevarat ca “demnitatea” e o notiune tot mai rar intalnita, insa animalele nu au demnitate. Ele au insticte care intr-adevar se deterioreaza daca aceste animale sunt tinute in captivitate. Atata timp cat exista cateva exemplare la circuri, daca sunt tratate corect si nu duc lipsa de spatiu, mancare, etc, nu vad care e problema. In timpul in care stau la circ ar putea fi in savana vanand si fiind vanate (de braconieri eventual). Inainte de a face tampenia asta de petitie intrebati animalele ce aleg intre a fi vanate si a trai la circ.

  Si ce naiba putea sa faca ghepardul ala batjocorit cu tenisi si elemente de design specifice circului? Sa roage antilopa sa se sfasaie singura?

  • Eu cred ca esti cam incuiat asa la minte atunci cand spui ca nu este o problema ca animalele sa fie captive, doar pentru a face delciul publicului de la circ. Sa fim seriosi acum, nu stiu pe ce lume traiesti, dar in lumea in care traiesc eu, mi se pare inuman ca animalele sa fie tinute in captivitate, sa fie tratate ca niste sclave doar ca sa va distreze pe voi. Indiferent cata mancare primeste si atentie, nimanui nu-i place sa stea inchis intr-o cusca dupa gratii. Incearca si tu, vezi daca ramai la aceeasi idee.
   Si pentru ca tot spuneai despre vanat, tie ce ti-ar place, sa incanti publicul intr-o seara iar apoi sa traiesti in cusca ta pentru toata viata, fara sa ai ocazia sa iesi in natura si sa fii normal? Sau sa fii liber? Nu cred ca animalele cunosc notiunea de moarte, si cu siguranta eu as prefera sa fiu libera, iar daca se gaseste un idiot sa ma omoare, mai bine asa, decat sa fiu inchisa.

 3. Sunt de acord cu aceatsa petitie. Stop chinuirii animalelor de orice fel in aceste circuri, inventate de dragul amuzamentului speciei superioare numita ‘OM’. Mi-as dori sa existe o fiinta superioara omului, care sa il ia pe acesta, sa il puna undeva sa preteze asa cum preteaza animalele prin circuri. Sa vedem atunci care ar mai fi de acord cu ideea de circ atunci cand necuvantatoarele nu pot alege.

 4. Sunt de acord cu aceatsa petitie. Stop chinuirii animalelor de orice fel in aceste circuri, inventate de dragul amuzamentului speciei superioare numita ‘OM’. Mi-as dori sa existe o fiinta superioara omului, care sa il ia pe acesta, sa il puna undeva sa preteze asa cum preteaza animalele prin circuri. Sa vedem atunci care ar mai fi de acord cu ideea de circ atunci cand necuvantatoarele nu alege.

 5. Sunt de acord cu hotarirea ca animalele sa nu mai fie folosite in circuri si ca ele ar trebui sa traiasca in libertate ,dar acest lucru ar trebui aplicat tututror animalelor tinute in case:caini,pisici,iguane , papagali,hamsteri…..etc precum si cele aflate in gradinile zoologice , pentru ca si aceste animale au acelasi drepturi.

 6. Earthlings un documentar despre exploatarea animalelor de catre oameni de la hrana pan la distractie … eu am cam devenit vegetarian dupa ce am vazut acest documentar, nu pot sa fiu ipocrit am pantofi/curea din piele dar macar incerc sa imi aduc mica mea contributie …

 7. Pingback: Scurtissime | Diverse | Robintel

 8. Pingback: Cum reacționează un animal crescut la circ adus în sălbăticie (VIDEO) - Stiri Locale

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger