VIDEO: Cum reacţionează felinele când se văd în oglindă

2

Un experiment neoficial realizat de specialiştii de la sanctuarul pentru animale Big Cat Rescue (Florida, SUA) ne arată cum reacţionează felinele mari, precum leul, tigrul sau leopardul, atunci când în faţa lor apare o oglindă, în care se văd reflectate. Concluzia pare să fie mai degrabă că felinelor nu le place în mod deosebit să aibă de-a face cu oglinzile.

 

 

Felinele nu au fost tocmai încântate de oglinda pusă în faţă, mai degrabă au perceput imaginea drept un intrus, un potenţial inamic, asta ne arată experimentul filmat de cei de la Big Cat Rescue. Până la urmă, ce au văzut a fost o felină la fel de furioasă care se uita înapoi la ele. Mai liniştite sunt pisicile sau felinele de mici dimensiuni, puse faţă în faţă cu oglinda, decât felinele mari şi periculoase. Din toate testele de până acum, realizate pe animale puse în faţa propriei imagini văzute în oglindă, numai gorilele, cimpanzeii, delfinii şi elefanţii se pare că realizează că se privesc pe ei şi nu un alt individ.

Sanctuarul pentru animale Big Cat Rescue funcţionează din 1992 şi, în prezent, este căminul a peste 100 de feline exotice, cele mai multe salvate de la circ sau din case unde erau ţinute ca animale de companie, dar neglijate ori prost tratate.

 

 

Sursa: TreeHugger

Foto: Newsongreen

 


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger