VIDEO Cum poate deșeul să devină resursă?

0

Obiectele pe care le folosim zi de zi pot avea întrebuințări foarte utile și după ce nu le mai folosim. Blugii, spre exemplu, pot fi folosiți în viața lor de apoi ca izolație pentru locuințe, așa cum fac mai multe companii britanice. Anul 2011 este Anul European al Eficientizării Resurselor, un motiv în plus să ne gândim la mai multe moduri în care putem folosi obiectele înainte să umple gropile de gunoi cu ele. 

Într-un material video realizat în mai multe țări europene, jurnaliștii de la Mosta ne arată cele mai bune exemple de cum poate deșeul să devină o resursă. “Trebuie să înțelegem că deșeurile nu sunt o povară, ci o resursă pe care trebuie să o folosim. De exemplu, dacă reciclăm 40 de telefoane mobile, putem obține un gram de aur”, spune comisarul european pentru mediu Janez Potocnik.

Filmul realizat de Mostra ilustrează două exemple de recuperare a deșeurilor din Europa, unul din Marea Britanie, unde compania Recovery Insulation Ltd refolosește blugii uzați pentru a izola locuințe, și unul de la București, unde până la 95% din părțile unei mașini sunt refolosite la construcția de mașini noi la fabrica Dacia.

[flashvideo file=”https://www.totb.ro/wp-content/uploads/2011/11/totb.mp4″ /]

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger