VIDEO. Cum poate contribui un şifonier la dezvoltarea economiei locale

0

În afară de accesorii precum nasturi sau fermoare, toate articolele vestimentare din garderoba Rebeccăi Burgess (SUA) sunt proiectate şi confecţionate într-o rază de 240 km depărtare de casa ei, scrie Huffington Post. Până acum un an, însă, când şi-a supus şifonierul la dietă, majoritatea hainelor sale erau produse foarte departe de casă, ceea ce o face un american tipic (deşi nu e o naţie singulară).

În 1965, 95% din hainele prezente în dulapurile americanilor erau fabricate în SUA, spunea Burgess, în timp ce astăzi, 5% din hainele de peste ocean sunt produse în ţară. Deranjată de outsourcingul de garderobă şi de deşeurile generate de industria textilă din întreaga lume (poluatorul nr. 1 al surselor de apă proaspătă la nivel global), Rebecca Burgess a hotărât să se limiteze la lână, bumbac, coloranţi şi designeri aflaţi nu mai departe de 240 km depărtare de casa ei.

Timp de şase luni, a purtat aceleaşi articole vestimentare, după care designerii locali, în colaborare cu fermierii locali, au început să creeze tot mai multe haine care, în cele din urmă, au împânzit dulapul Rebeccăi. Un scenariu întâlnit de regulă în industria alimentară. Graţie acestui efort, de la începutul proiectului, cel puţin 4 noi afaceri şi-au făcut apariţia în regiunea în care locuieşte Burgess, San Francisco Bay, în timp ce altele se pregătesc de lansare toamna asta. Vedeţi mai jos garderoba şi mesajul Rebeccăi:

 

Sursa: Tree Hugger

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger