VIDEO Cum îşi parchează japonezii bicicletele

0

Mereu cu un pas înaintea altora când vine vorba de tehnologie, Japonia s-a gândit şi la crearea unor parcări pentru biciclete care să ocupe un spaţiu oricum nefolosit, să protejeze bicicletele de eventuale furturi şi să combine cele mai noi tehnici în domeniu.

 

 

Aşa au apărut parcările subterane pentru biciclete (sau garaje subterane), o adevărată modă, de ceva vreme, în Japonia, create de compania de inginerie Giken Seisakusho Co. Frumuseţea mecanicii din spatele acestor parcări subterane a devenit virală însă destul de recent, prin intermediul unui material video postat pe canalul YouTube.

În materialul video, un bărbat îşi pune bicicleta într-un fel de lift, care transportă vehiculul în garajul subteran, unde alte şi alte biciclete stau cuminţi pe rânduri, ţintuite în suporturi speciale, unde sunt plasate de braţe robotice şi unde rămân până când proprietarul are din nou nevoie de ele.

Potrivit site-ului companiei Giken Seisakusho, parcarea subterană pentru biciclete (Eco Cycle Anti-Seismic Underground Bicycle Park) poate adăposti până la 204 biciclete standard şi parcarea unei biciclete se face în 13 secunde. Sistemul operează în baza cardurilor de parcare şi costă cam 15 dolari pe lună (adică mult mai puţin decât înlocuirea unei biciclete furate, dacă a fost lăsată într-un spaţiu public, la suprafaţă). Mai multe detalii, în materialul video de mai jos:

 

 

Sursa şi foto: Mashable

 

Puteţi citi şi:

La Londra se va construi cea mai mare “autostradă” pentru biciclete

Mină abandonată, transformată în cel mai mare parc pentru biciclete din lume

Şapte oraşe care renunţă treptat la maşini

Copenhaga îşi măreşte reţeaua de piste de biciclete cu o pistă suspendată

Olanda inaugurează prima pista solară pentru biciclete din lume

Norvegia are primul “teleschi” pentru biciclete din lume


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger