VIDEO Cum încearcă autorităţile californiene să conserve apă

1

California se confruntă, de patru ani încoace, cu cea mai acută secetă din istoria cunoscută, iar resursele de apă ale statului american riscă să fie epuizate în viitorul foarte apropiat. În aceste condiţii, autorităţile au impus măsuri severe pentru conservarea apei şi sunt dispuse să încerce tot felul de soluţii care să le ajute să îşi păstreze rezerve de apă, în condiţiile în care seceta nu pare că va înceta.

O astfel de soluţie testată de autorităţi luna trecută este acoperirea rezervoarelor de apă cu nişte bile de plastic, negre, numite “shade balls” (bile de umbrire), al căror scop este să reducă procesul de evaporare. Bilele au fost inventate de David Pedersen, pe care îl puteţi vedea în materialul video de mai jos şi au următoarele funcţii: reduc evaporarea, ajută la economisirea apei; împiedică apariţia algelor în rezervoarele cu apă şi ţin păsările la distanţă. Durata lor de viaţă şi funcţionare este de 20 de ani, iar o bilă de acest tip costă 36 de cenţi. Se estimează că vor conserva, anual, 300 de milioane de galoane de apă (peste un miliard de litri).

Sursa şi foto: YouTube


Un comentariu

  1. Baietii! La psihiatru ati fost?…mai bine goliti piscinele bogatanilor, bolnavilor de lux si huzur! Auzi la idiotul asta…sistem care sa impiedice pasarile sa bea apa! Pacaliti fraierii de care e plina America!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger