VIDEO: Cum functioneaza dispersantii chimici in cazul unei scurgeri de petrol

2

Una dintre marile controverse starnite de compania British Petroleum (BP), ca raspuns la marea scurgere de petrol din Golful Mexicului, este folosirea dispersantilor chimici pentru risipirea efectelor catastrofei. Activistii de mediu sustin insa ca aceste substante toxice ar dauna mai mult vietii marine decat petrolul, mai ales ca nu au fost folosite niciodata la o asemenea scara. Putini oameni stiu insa ce sunt si cum functioneaza cu adevarat acesti dispersanti, scrie publicatia Tree Hugger.

(articol preluat de pe Tree Hugger)

Dr. Mark Johnson, toxicolog la Agentia pentru substante toxice si inventarierea bolilor din SUA, explica mai jos modul in care aceste substante chimice descompun petrolul, de ce genereaza bucati de gudron si care sunt primejdiile asociate folosirii lor:

Foto: Reuters

Tags:2 comentarii

  1. Asta nu e articol…. nu înțelege nimeni nimic din ceea vrei sa spui prin titlul.. e o simpla trimitere pe you tube… deci, cum functioneaza?? copy-paste???

    • Alexandru Samoila on

      @lb Daca nu te uitai pe pagina asta, chiar daca este sau nu un articol, ai fi avut idee despre cum functioneaza dispersantii chimici in cazul unei scurgeri de petrol? Putem spune ca e doar o stire. Nu conteaza forma ei. NU VA MAI LEGATI DE FORMA, CI DE CONTINUT! NU MAI CORECTATI CUM VI SE PARE VOUA CA AR FI MAI CORECT, CI COMENTATI PE BAZA SUBIECTULUI. Pana la urma asta e si scopul site-ului. Cel putin asta scria prin primele lor articole.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger