VIDEO. Cum arată o bătălie între un computer și un hacker

0

Angajatul unui companii australiene care se ocupă cu vizualizări a realizat un filmuleț ce înfățișează atacul asupra unui server de Voice over Internet Protocol (telefonie pe internet), asemănător cu cel folosit de programul Skype. Hacker-ii atacă adesea astfel de servere pentru piața neagră a comunicațiilor.

În clipul video de mai jos, serverul este înfățișat pe partea stângă, unde conturile oamenilor înregistrați pentru a da telefoane sunt reprezentate prin bule albastre. Atacul hacker-ului vine din partea dreaptă, de unde sunt lansate bule albe și roșii ce reprezintă scanări ale unui program de computer răuvoitor. Bătălia a fost încetinită cu 25%.

Dacă scanările hacker-ului se îmbină cu bulele albastre, ele pot compromite serverul, ceea ce îi permite atacatorului să adune parolele utilizatorilor și să le controleze acestora activitatea telefonică. Pentru a răspunde ofensivei, serverul aruncă în luptă bule verzi: date deghizate care blochează scanările intruzive. Hackerul își sporește armata, dar serverul învinge.

Asemnea atacuri au loc o dată la fiecare secundă.

Sursa: Newscientist

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger