VIDEO Cum a fost la D’ale Gurii Dunării

0

Zeci de feluri de pește, muzică tradițională și o adevărată paradă de costume populare au putut fi gustate, la propriu și la figurat, la Festivalul gastronomic și eco-cultural D’ale Gurii Dunării care s-a mutat, pentru cea de-a patra ediție, la Muzeul Țăranului Român din București.

Astfel, și bucureștenii au putut să se bucure de cea mai importantă bucătărie de pește de apă dulce din Europa în weekend-ul care s-a încheiat. Și s-au bucurat din plin, pentru că cele opt standuri ale comunităților deltaice care au concurat s-au golit în câteva minute. Bucătăresele din Deltă s-au întrecut în borșuri de pește, știucă umplută, saramură de pește și alte delicatese tradiționale. Pentru prima dată, echipele nu au jucat pe teren propriu, cum spune Liviu Mihaiu, președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta, ci în deplasare, la București, unde au gătit toată noaptea. Echipa din Pardina a impresionat cel mai mult juriul, câștigând competiția, dar și celelalte comunități din Mila 2, Letea, Chilia, Jurilovca sau Crișan au fost la înălțime.

Festialul D’ale Gurii Dunării este important pentru ca bucureștenii să treacă peste prejudecățile pe care le au despre Deltă și să cunoască această comoară care se cheamă Delta Dunării, cu tot ce înseamnă ea – biodiversitate, gastronomie, tradiții, spune Liviu Mihaiu. Mai multe despre festival și imagini de la D’ale Gurii Dunării puteți vedea în filmul de mai jos.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger