VIDEO Coperta de carte care judecă cititorul

0

“Nu judeca o carte după copertă”, spune un vechi proverb; un grup de artişti din Amsterdam a inventat, însă, o copertă high-tech care este concepută să judece ea cititorii şi să refuze să se deschidă dacă cititorul are prejudecăţi, scrie site-ul Oddity Central.

 

 

Artiştii studioului olandez Moore sunt cei care au creat ciudata copertă, care are abilitatea de a scana feţele umane şi a citi pe ele prejudecăţile. Dacă detectează şi cea mai mică urmă de prejudecată, coperta va refuza, pur şi simplu, să se deschidă. Botezată ” The Cover that Judges You”, coperta are o cameră video integrată la un capăt şi vine la pachet cu un program de recunoaştere facială, care scanează feţele celor care se apropie de ea. “Când te apropii de carte, coperta începe să te scaneze şi să caute urme de prejudecată exprimate pe faţă”, explică artistul Thijs Biersteker.

 

 

Ecranul de pe copertă are tiparul facial al unei expresii neutre; potenţialul cititor trebuie să se înscrie în acest tipar, printr-o aliniere perfectă a ochilor, nasului şi gurii cu cele de pe coperta cărţii (foto 1). Când alinierea este în regulă, programul presupune că faţa respectivă nu dă dovadă de prejudecată şi transmite un semnal către copertă, care deschide închizătoarea mecanică (foto 2, colţ dreapta jos). Dacă trăsăturile feţei potenţialului cititor nu se aliniază cu cele de pe ecran, aceasta indică prea multă emoţie (fie prea mult, fie prea puţin entuziasm), caz în care cartea va rămâne închisă.

 

Mai multe detalii, în materialul video de mai jos:

 

 

Sursa şi foto: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Cartea care se autodistruge la 24 de ore după ce a fost deschisă prima dată

Clubul de noapte unde tinerii se întâlnesc să citească

Biblioteca fără nicio carte tipărită, deschisă într-o nouă universitate americană

Un scriitor în vârstă de 8 ani a strâns aproape un milion de dolar pentru a vindeca boala celui mai bun prieten al său


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger