VIDEO Conacul unde poți servi micul dejun alături de girafe

0

Dacă aveți vreodată drum prin Kenya, nu ezitați să treceți pragul Conacului cu Girafe, transformat în hotel de Tanya și Mikey Carr-Hartley. Aici, aveți șansa de a vă împrieneti cu opt exemplare de girafe Rothschild, printre cele mai rare subspecii cunoscute ale acestui animal, care găsesc la conac protecție și răsfăț.

 

Familia Carr-Hartley, crescută în aproperea conacului din Nairobi, aflat la poalele munților Kilimanjaro, și-a văzut visul cu ochii transformând fosta casă boierească într-un hotel. Și nu orice fel de hotel, ci unul în care animalele au un loc privilegiat. Dintre cele câteva sute de girafe  Rothschild rămase în lume, opt ”locuiesc” la conac, într-o tradiție lansată în anii 70 de foștii proprietari ai imobilului, un conte scoțian și soția lui americană, care au adoptat duă girafe. Astăzi, câțiva dintre urmașii animalelor primesc oaspeți la conac, în vreme ce mulți alții au fost eliberați în sălbăticie. O astfel de girafă poate ajunge la cinci metri înălțime, speranța de viață a unui exemplar fiind de circa 30 de ani. Deșiratele girafe au, de altfel, o companie selectă la conac, unde se mai află păsări exotice, porci și rațe sălbatice. Una dintre atracțiile principale ale conacului-hotel este, dincolo se spledoarea peisajului și reconectarea cu natura, faptul că oaspeții pot servi micul dejun alături de girafe, pe care le pot hrăni de la ferestrele camerelor aflate la etajul doi.

 

 

Potrivit proprietarei, mai toți vizitatorii ajung să le cunoască după nume și caracter pe cele opt girafe. Lynne, de pildă, este girafa-lider, având șaisprezece ani și remarcându-se printr-o mare insistență când vine vorba de tratații comestibile. Arlene, la 18 ani, este cea mai scundă dintre animale, iar trăsătura ei specifică este afecțiunea. ”Iubește oamenii și de multe ori se așează în fața balcoanelor, așteptând ca oamenii s-o îmbrățișeze,” spune Tanya Carr-Hartley.

Sursa: OddityCentral


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger