Consumul de sucuri carbogazoase a ajuns o problemă tot mai acută în SUA. Așa că Center for Science in the Public Interest a lansat o campanie menită să atragă atenţia publicului asupra pericolelor ascunse în reclamele pline de fericire, aruncate pe piaţă de către marii jucători din industria băuturilor răcoritoare. Campania are ca nucleu un material video, intitulat “The Real Bears”, o satiră la adresa celor mai cunoscute reclame care promovează carbogazoasele prin intermediul urşilor polari.
„Acesta este video-ul pe care Coca-Cola nu vrea să îl vedeţi”, descrie publicaţia USA Today campania sprijinită de Center for Science in the Public Interest şi realizată de Alex Bogusky, un publicitar legendar peste ocean, care a lucrat într-o firmă (Crispin Porter + Bogusky) care realiza reclame pentru clienţi precum Burger King, Domino’s şi chiar Coca-Cola. Bogusky a părăsit scârbit lumea agenţiilor de publicitate în urmă cu doi ani, iar acum luptă pentru „cealaltă parte”, oferindu-şi creativitatea şi ideile celor care încearcă să tragă un semnal de alarmă pentru sănătatea populaţiei. „Un război PR viral”, mai notează USA Today, menţionând că, în prezent, întreaga industrie a băuturilor răcoritoare este în plină luptă cu legislatori, asociaţii şi organizaţii care reprezintă drepturile consumatorilor şi interesul sănătăţii publice.
Scopul materialului video este să arate efectele grave ale consumului de băuturi carbogazoase (mai ales ale celui în exces). Capul familiei de urşi polari din video, adică „papa bear”, suferă de disfuncţii erectile, diabet de tip II, o amputare, obezitate… toate, efecte ale consumului de substanţe înmagazinate în băuturile promovate ca „răcoritoare” responsabile pentru fericirea consumatorilor. „Dieta americanilor a luat-o pe drumul greşit când a început să considere că este normal să bem cantităţi imense de zaharuri lichide”, spune Bogusky însuşi. Reprezentanţii Coca-Cola şi ai American Beverage Association spun că statisticile oferite în materialul video sunt greşite şi că materialul în sine este o exagerare. „Materialul este iresponsabil şi nu va ajuta pe nimeni să înţeleagă balanţa energetică; distorsionează faptele şi refuză să vadă că noi colaborăm cu guvernul şi societatea civilă pentru a găsi soluţii”, a declarat Susan Stribling, purtător de cuvânt al Coca-Cola.
Mai multe detalii puteţi găsi la: TheRealBears.org. “Şi fiţi fericiţi, la naiba!”
Sursa: USA Today
Foto: Captură YouTube
Din arhiva TOTB.ro:
Câtă fericire a adus Coca-Cola în 125 de ani
Cât de curată este imaginea Coca-Cola după 125 de ani?
Cât de mult dăunează Coca-Cola sănătăţii: de la mituri la verdictele medicilor
Cum am ajuns toţi să bem Coca-Cola, de la fotbalişti la Osama bin Laden
3 comentarii
Deci vi se pare cä ursii polari ar fi utili la ceva?… LA CE?!? (De altfel, remarc cä suntem mai solidari cu predatorii, decât cu präzile… …desi färä präzi, predatorii nu ar putea sä mai existe… Cu vultur si cu bour, cu tot!!!)
Pingback: Zahăr? | Social | Robintel
Ca sa lasam un feedback la articole fara prea mult deranj, bagati cate un sistem mic de votare per articol, single click only, gen:
Impresii despre articol: oribil / plictisitor / inutil / interesant / foarte bun
Plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/reaction-buttons/screenshots/