VIDEO Clipul care satirizează „salvatorii occidentali” care merg voluntari în țările sărace

8

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți locuitori ai țărilpr occidentale bogate aleg să meargă în țări sărace, pentru a se implica în proiecte menite să îmbunătățească viața localnicilor. Așa-numitul ”volunturism” stârnește controverse, în condițiile în care diverse studii subliniază efecte negative ale acestui fenomen: de la separarea copiilor săraci de familii și plasarea lor în orfelinate, pentru a răspunde cererii ridicate din partea voluntarilor, la atitudinea imperialistă a unora dintre acești voluntari. Astfel, în ciuda celor mai bune intenții, impactul ”savatorilor occidentali” poate să nu fie cel scontat. Ba dimpotrivă, să creeze noi probleme în comunități. Clipul de mai jos satirizează fenomenul ”volunturismului” și ne propune să ne gândim de două ori la implicațiile binelui.

Sursa: True Activist


8 comentarii

 1. Ipocrizia maxima este ca este ca acest clip, condamna ” separarea copiilor săraci de familii și plasarea lor în orfelinate” fiind facut de o organizatie din Norvegia, tara in care deja se stie, aceasta practica este mai presus de orice lege, fie a statului sau a bunului-simt.

  • Pretutindeni ipocrizia merge mână în mână cu nesimţirea. Ce contează că tu comiţi nedreptăţi, câtă vreme nu constituie ”infracţiuni” conform unor legi demonice, strâmbe? În lumea asta de rahat- şi nu numai în România, ci în toată Europa şi nu numai- ”a(ţi) face dreptate” e o expresie nu doar desuetă, ci catalogată chiar ca ”extremistă”, şi nu doar la nivel declarativ, ci mai ales la nivel de lege. Nu poţi nici măcar protesta în faţa nedreptăţilor (vezi proiectul de lege al lui dragnea), că imediat eşti considerat infractor, extremist şi terorist, cum se întâmplă chiar acum în Norvegia balivernetului sau în Rusia satanistului ortohoţ putinoid, ciracul dracului kiril. Normal că doar ei au dreptate când fură şi se dau ”bolnăviori” şi ”persecutaţi” când e vorba de a plăti pentru hoţii, sau când omoară milioane de oameni cu arme chimice şi biologice prin Siria, numai pentru a-l salva pe un spurcat asemenea lor… Iar cu astfel de specimene analfabete, care nu că nu ştiu câte ţări sunt pe continentul african, dar probabil că habar n-au nici unde le e ţara cât un sfert de glob pe hartă, ce să faci? Schimbări şi bine în societate??? BLEEEEAAAAH!!!! Speranţa pământului constă numai în eradicarea oamenilor conduşi de demoni şi înlocuirea lor cu o societate dreaptă.

  • Buna! Ar trebui sa fiti de acord cu faptul ca e mai bine sa fie dusi in orfelinate, copiii din tari sarace din Africa pt.ca acolo au conditii decente de trai si,poate, cel mai important lucru-hrana. Parintii lor sunt f.saraci si ignoranti si procreeaza continuu,fara a se gandi k nu au cu ce sa-si hraneasca copiii,iar in cazul aparitiei unor boli,copiii sunt practic condamnati la moarte sigura,pt.ca nu exista in familiile lor reguli elementare de igiena ,iar de tratament corespunzator-ce sa mai spunem! Deci, trebuie luati din familii si salvati!/ In privinta cazului Bodnariu, situatia e oarecum asemanatoare,anume,e vorba de niste sectanti care fac copii pe banda rulanta( 5 deocamdata)si folosesc bataia si teroarea pt.disciplinare! Faptul ca sunt luati din familie,ii fereste pe copii de abuzuri si cresc astfel intr-un mediu propice1 Carmen.

   • Bodnariu din câte știu nu sunt ortodocși, căci ortodoxismul s-a separat de catolicism și asta datorita unor motive politice, spre deosebire de baptiști, penticostali și alți neoprotestanti care au avut motive religioase. Ce sa faci dacă în românia nu exista cultura și educație religioasa și de istorie a religiilor. Catolicismul a decăzut moral si din acest motiv au aparut atatea religii, macar daca ortodoxia înțelegea aceste lucruri! Acum decad și protestantii din vest (prostitutie, infanticid s.a.- ca needucatii de noi)

 2. Exista adevar in acest film. Noi avem un proiect acolo de 7 ani si voluntarii care vin se impart in doua categorii, cei care vin pentru distractie si cei care vin sa faca o diferenta.
  Noi construim acolo, scoala, cantina, etc…deoarece intoteauna am considerat ca mergand de doua ori pe an cu cate o punga de chips-uri nu este suficient… si ne-am dori doar oameni dedicati cu adevarat, doar ca materialul din care este facut un voluntar il vezi doar atunci cand ajungi in Africa :))))

 3. O panarama de videoclip si o bataie de joc! Daca va uitati atent a raspuns unul Emy, asta pt ca si Romaniii sunt voluntari si nu sunt singurii nonoccidentali asa ca tot articolul acesta aberant denota incultura grasă. Numai comparați totul cu societatea imorala din vest!

 4. Un discurs interesant pe tema asta legat de raul pe care-l fac occidentalii vrand sa ajute poate fi vazut aici:

  Ernesto Sirolli “Vrei sa ajuti pe cineva? Taci si asculta!”

 5. Prietene filmuletul ala TED pe care l-am pus cu link catre youtube si care nu era al meu nu castigam bani din el era valoare pentru site-ul si comentariile de pe site-ul tau. E site-ul tau si faci ce vrei dar stii mi-a lasat un gust amar. Daca nici ala nu era la obiect… eu n-am ce cauta pe-aici. Bye. Tocmai am dat unlike si la facebook-ul tau. Daca vrei sa te auzi pe tine singur vorbind atunci spor la monolog.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger