VIDEO. Ciudatenii din natura: Cand ierbivorul il musca pe pradator

13

Crocodilii ne sunt prezentati de obicei drept niste pradatori sangerosi care ataca tot ce misca. Insa o filmare recenta marca National Georgaphic ne arata o alta fata a acestor animale. Crocodilii nu doar musca, ci se si lasa din cand in cand muscati. Cel putin asa reiese dintr-un clip video in care un hipopotam linge si roade din armura naturala a unui crocodil in timp ce acesta se hraneste, fara a primi vreo reactie violenta din partea pradatorului.

Deocamdata, oamenii de stiinta nu au reusit inca sa explice clar de ce hipopotamilor, care sunt ierbivori, le place sa stea in preajma crocodililor cand se hranesc. O posibila explicatie pentru lipsa de reactie a crocodililor la “atacul” hipopotamilor ar fi ca nu se simt amenintati de acestia, dar si ca aceste animale sunt mult mai puternice decat ei.

Urmariti filmarea de mai jos:

Tags:13 comentarii

  1. In cazul in care nu stiti, hipopotamii sunt foarte violenti datorita faptului ca isi protejeaza teritoriul. Din aceasta cauza, in urma atacurilor acestora mor mai multi oameni decat din cauza atacurilor crocodililor si explicatia este foarte simpla. Oamenii nu realizeaza pericolul pe care il reprezinta hipopotamii pe cand de crocodili se tem si au grija.

  2. Draga redactor Hotnews, te rog sa te documentezi inainte de a scrie un asemenea articol “folositor”. Subscriu la cei care au comentat mai sus: hipopotamii fac mai multe victime in randul oamenilor comparativ cu crocodilii. Sunt teritoriali si agresivi cand le este incalcata “proprietatea”. Stirea este nula ca si utilitate.
    Multumesc,

  3. Ei, a scris cineva aici că hipipotamii nu sunt agresivi, sau nu sunt teritoriali??
    Interesant, că imediat sărim să găsim ceva în neregulă.
    Critica voastră este nulă ca şi utilitate.

  4. nu stiu ce ne faceam fara gigel-stie-tot asta… Draga redactor sef..poate ar fi ebien as-l angajati pe Gigel in locul dvs…ca bubuie de destept ce este.. ..si se cam plictiseste singur cu neuronul din dotare. va multumesc.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger