VIDEO Cercetătorii au creat cel mai mare model de creier funcțional

0

Spaun este numele acestui model de creier creat la Universitatea Waterloo din Canada, înzestrat cu 2,5 milioane de simulări de neuroni. ”Spaun” este acronimul pentru Semantic Pointer Architecture Unified Network, iar acest model va oferi specialiștilor date prețioase despre complexitatea activității cerebrale din rânul animalelor și oamenilor.

 

Asemenea unui creier uman, Spaun se folosește de rețeaua neuronală pentru a procesa imagini vizuale, pe baza cărora va fi controlat brațul ce răspunde la diferite sarcini.

 

 

”Acesta este primul model care ne ajută să ne facem o părere despre cum poate creierul să realizeze diferite sarcini într-o manieră flexibilă – despre cum coordonează creierul fluxul de informație dintre diferite zone, astfel încât să manifeste un comportament complex,” susține Chris Eliasmith, directorul Centrului pentru Neuroștiințe Teoretice de la Waterloo. Pentru a vedea cum funcționează Spaun, vă invităm să urmăriți clipul de mai sus, precum și mostrele video postate de cercetători aici.

Sursa: Mashable

Foto: Scitechdaily

Puteți citi și:

VIDEO Prima hartă a creierului uman arată că rețeaua neuronală seamănă cu rețelele electrice


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger