VIDEO | CEO-ul de la Nestlé spune că apa e aliment și că ar trebui privatizată, nu tratată ca drept fundamental al omului

7

În clipul video de mai jos, Peter Brabeck, CEO-ul companiei Nestlé, spune că, în condițiile în care populația globală este în creștere, apa nu ar trebui considerată un drept public, fundamental, al omului, ci o resursă cu titlu de aliment care ar trebui administrată de oameni de afaceri. Așa că pledează pentru privatizarea ei. “Astăzi, oamenii cred că tot ce vine de la natură e bun”, spune el. “Asta reprezintă o mare schimbare, pentru că, până nu demult, am învățat tot timpul că natura poate fi necruțătoare. Omul se află acum în poziția de a oferi un echilibru naturii”.

 

Flickr/IaRuth

 

Sursa: American Live Wire


7 comentarii

  1. Si te-ai gandit tu, CEO al NESTLE, ca echilibrul in natura il va oferi NESTLE? Eu zic ca ar trebui ca aerul pe care il respiri tu, sa il administrez eu, ca am impresia ca iti pute respiratia si strici echilibrul aerului, dobitocule, sa respiri mai rar.

  2. Personal, nu cred că există un element de surpriză incredibilă care să uimească. Utiliarea apei, în ce mai mare parte a ei este deja privatizată. Să luăm România și populația urbană, de exemplu:

    1. Plătești apa de la robinet
    2. Dacă nu bei apă de la robinet, o plătești pe cea de la Supermarket.

    Dacă se merge pe un curent radical, conform cărui nu vei mai avea voie să ai o fântână la casă, atunci într-adevăr s-ar creea o problemă de anvergură globală. Altfel, precedentul este creat și industria “Apei Naturale Plate” deja prosperă.

  3. Un vizionar adevarat, oamenii astia schimba lumea si imping caruta civilizatiei spre evolutie… Mda, nici sarcasmul nu-si are locul aici, e inspaimantator sa vezi un om cu o influenta enorma tinand astfel de discursuri. Mai avem mult pana sa realizam ca de fapt lacomia exagerata a unora a fost cea care a dus la dezechilibre tragice pentru omenire. Insa atata timp cat mai mult de 90% sunt oameni speriati si stresati pentru viitorul lor si al urmasilor, asemenea discursuri dau o nota de cinism machiavelic “antreprenorilor” astora. Fi-v-ar antreprenoriatul si goana dupa profit si dupa locul 27 sa va fie de ras…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger