VIDEO: Cel mai poluat oras de pe planeta

6

In 2008, cu ocazia Jocurilor Olimpice, pe masura ce oficialii chinezi luau masuri controversate si fara precedent de a curata aerul imbacsit din Beijing, mare parte din restul tarii era acoperit de o pacla densa si nociva de smog. Potrivit unui studiu al Bancii Mondiale, 16 dintre cele mai poluate 20 de orase ale lumii se aflau in China. In fruntea listei celor mai poluate localitati de pe planeta se afla orasul Linfen, un centru minier si de productie din inima provinciei Shanxi, unde CNN a trimis recent un echipaj de filmare pentru a afla mai multe.

Daca in Beijing, orasul in care a poposit mai intai echipajul de filmare de la CNN, aerul este inca destul de apasator, desi guvernul chinez a promis sa-l transforme intr-un oras al maratonului, atmosfera de acolo nu s-a comparat deloc cu cea distopica intalnita la Linfen, pe parcursul unei saptamani.

Soarele apune inainte de ora normala si dispare dupa o perdea de smog, scrie reporterul american, localnicii curata strazile cu mainile goale de bucatile de carbune provenite din minierit si cazute din camioane, iar cei mai in varsta dintre ei vorbesc cu greutate din cauza emfizemului larg raspandit. Multi dintre locuitorii orasului Linfen sunt constienti de amenintarile impuse de aerul si apa poluate, asa ca au parasit localitatea. Multi, insa, nu au de ales si sunt nevoiti sa ramana.

Tags:6 comentarii

  1. doar de china? cred ca mai devreme sau mai tarziu cu totii vom plati pretul acestei dezvoltari economice, in dauna protejarii mediului natural

  2. “Multi, insa, nu au de ales si sunt nevoiti sa ramana.”
    Mereu ai de ales… stop putting bullshit in people’s minds…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger