VIDEO Cel mai periculos traseu pentru excursionişti din lume se redeschide publicului

0

Caminito del Rey (poteca regelui), considerată cea mai periculoasă potecă din lume, se redeschide publicului în acest weekend, pe 28 martie, pentru prima dată de când a fost închisă, în anul 2001. Traseul se află în apropierea oraşului El Churro din Spania.

 

 

Traseul se află la aproximativ 100 de metri deasupra solului şi este lung de aproximativ 10 kilometri; este un punct foarte important de atracţie pentru iubitorii de pericol şi adrenalină. Autorităţile au închis poteca acum 14 ani după ce, în interval de numai doi ani, avuseseră loc acolo accidente (căderi de pe potecă) soldate cu cinci decese.

 

stire 27 mar video 2

 

În timp ce poteca era închisă publicului, Spania a investit peste cinci milioane de dolari în lucrări de reparaţie, incluzând reconstrucţia porţiunilor de drum fărâmiţate şi instalarea unor noi frânghii de singuranţă şi ghidare. Excursioniştii sunt obligaţi, acum, să poarte şi căşti de protecţie pe cap. Unii spun că aceste noi măsuri de siguranţă fac drumul mai puţin incitant, mai ales pentru cei aflaţi în căutarea senzaţiilor tari. Însă este suficient să te uiţi în jos şi senzaţiile tari apar de la sine, după cum puteţi vedea în materialul video de mai jos:

 

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Sport extrem: “train surfing” în Africa

“Sunt lucruri şi stări pe care banii nu le pot cumpăra”

Un om fără picioare a escaladat în mâini munţii Kilimanjaro


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger