VIDEO Cel mai amuzant test pentru copii prin care se poate estima riscul de obezitate

1

Dacă nu ați văzut până acum înregistrări cu așa-numitul ”test al bezelei”, vă recomandăm să dați play chiar acum, indiferent dacă aveți sau copii cu probleme de greutate. Evaluând printr-o metodă simplă, dezvoltată în anii ’60, capacitatea de autocontrol a copiilor, testul ia în calcul abilitatea acestora de a se abține de la dulciuri pentru a primi o gratificare dublă.

 

Cercetătorii care au realizat acest test au pornit de la o sarcină foarte simplă: le-au oferit copiilor câte o bezea și le-au spus că, dacă așteaptă câteva minute fără s-o mănânce, vor primi încă una bonus. Apoi i-au lăsat singuri cu tentația într-o încăpere și i-au filmat cu camera ascunsă, înregistrându-le reacțiile, care de care mai amuzante. Dincolo de umor, testul a încercat să stabilească o eventuală corelație între capacitatea de autocontrol a copiilor la vârsta de patru ani și rata de obezitate în rândul subiecților, la o vârstă adultă.   Concluzia: cei care s-au abținut de la gratificarea instantanee, așteptând să primească și cea de-a doua bezea, au dovedit o probabilitate mai mare de a avea un stil de viață mai sănătos, care să rezulte în menținerea unei greutăți normale.

 

 

Sursa: The Atlantic

 

 


Un comentariu

  1. Testul asta clasic pentru autocontrol nu numai ca a prezis pe termen scurt un nivel mai mic al obezitatii, dar si un mai mare succes in viata, note mai bune la scoala, casatorii mai fericite si un venit lunar mai mare. Autocontrolul este una din marile chei ale implinirii in viata

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger