VIDEO Ce părere aveți despre români?

5

Pe Tică Darie l-ați cunoscut când a mers pe bicicletă din Danemarca până la Roșia Montană. Acum, ne reîntâlnim cu el printr-un scurt chestionar pe care l-a realizat în Norvegia. Întrebarea adresată trecătorilor a fost foarte simplă: ”Ce credeți despre români?”. Răspunsurile arată că vremea prejudecăților și stereotipurilor e departe de a fi apus.

 

 

What do you think about Romanians? from Tica Darie on Vimeo.

 


5 comentarii

 1. Nu-s deloc prejudecati, e realitatea urata: in 22 de ani de “capitalism” fara Politie si Justitie, tara asta a produs printre cele mai urate specimene din Europa. Suntem focarul de infectie al continentului.

 2. da toma, sunt impresionat pana la lacrimi de astia ca tine. eu stau in uk am terminat o facultate si din cauza unora cu idei ca tine imi e greu sa imi gasesc de lucru. cred ca sunteti o secta internationala oamenii astia inapoiati…

  in loc sa faceti ceva sa schimbati ceva sau sa va clarificati perspectiva (nu cetatenii romani comit cele mai multe infractiuni in Europa – daca te uiti la statistici), voi ii dati inainte ca niste babe afectate.

 3. Nu ma indentific cu viermii societatii, dar atata timp cat exportam asemenea viermi, e normal ca strainii sa arunce marul romanesc. Si eu sunt umblat, si eu sunt patit. Cea mai recenta problema e ca am pierdut o licitatie doar pentru ca un englez s-a razgandit dupa ce a facut un “research” pe internet si a aflat ca Romania nu e o destinatie sigura. Si zau daca l-as putea blama, eu daca as vinde un obiectiv foto de cateva sute de dolari zau ca nu as avea curaj sa expediez din Romania in Romania. Ce sa mai zic de Valcea, Giurgiu, etc…

  Cine-i de vina? Autoritatile-s de vina. Corupte pana inmaduva oaselor. Scursurile care au dat lovitura de stat in ’89 si i-au inlocuit pe comunisti cu japitele societatii. Aia care trec cu vederea violatori si criminali in serie. Aia pentru care infractiune informatica inseamna doar spartul monitorului cu ciocanul.

  Nu cetatenii romani comit cele mai multe infractiuni in Europa? Ce gandire de rahat. Ne comparam iar cu bulgarii si rachetii, de parca mai conteaza daca esti pe primul lor sau pe al treilea in topul criminalitatii. Nu razvane, intrebarea e cate infractiuni fac norvegienii in Europa? Dar suedezii? Dar belgienii?

  Orice campanie e sortita esecului atata timp cat jigodiile locale iarta orice talhar de etnie. Si daca am umple Europa de bannere “Romanii NU sunt toti hoti”, efectul psihologic e exact invers, ti-o poate confirma orice specialist in comunicare. Pentru redusii mintali care nu vad asta, imaginati-va ca vedeti peste tot bannere cu “Ugandezii NU sunt toti criminali…”. Si sa vedeti cum va simtiti cand aflati ca va viziteaza in curand niste ugandezi….

  Purificarea trebuie pornita de sus in jos. Iar asa ceva n-o sa vedeti in urmatoarele decenii, caracatita coruptiei e prea adanc infipta in maduva societatii…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger