Un filmuleț realizat de WWF și National Geographic arată efectele asupra mediului ale industriei textile. Creșterea bumbacului, producerea materialului, transportarea produsului, precum și spălarea tricoului de nenumărate ori își lasă amprenta asupra planetei.
Chiar dacă un tricou este făcut din materiale naturale, care nu provin de la animale, precum bumbacul, tot are efecte asupra mediului. Culturile de bumbac sunt cele mai mari consumatoare de apă, iar bumbacul este folosit în proporție de 40% în industria textilă din toată lumea. Este nevoie de 2.700 de litri de apă pentru a face un singur tricou.
Vestea bună este că există inițiative de reducere a acestei amprente. WWF, prin programul Better Cotton Initiative, a ajutat 75.000 de fermieri să-și reducă consumul de apă cu 39% și să-și crească profiturile cu 11%. De asemenea, companiile din industria textilă încep să ia măsuri pentru reducerea consumului de apă. H&M a încheiat un parteneriat de trei ani cu WWF prin care va fi evaluat impactul companiei asupra consumului de apă. Dar, după ce tricoul părăsește magazinul, responsabilitatea asupra mediului revine cumpărătorului. Iată, în filmul de mai jos, cum poate fi limitată amprenta tricoului.
Un comentariu
Pingback: 900 napig elegendő ivóvíz = 1 db. póló » Think Outside The Box