VIDEO: Ce a văzut Gagarin în spaţiu

3

 

Pentru prima dată după 50 de ani de la zborul astronautului rus în spaţiu, vom putea vedea cum arăta atunci Pământul de pe orbită. Aniversarea primului zbor în spaţiu, care va avea loc pe 12 aprilie, va aduce în premieră o reconstituire video a experienţei pe care cosmonautul sovietic Iuri Alexeevici Gagarin a avut-o în 1961 la bordul Vostok 1.

În urma unei colaborări fără precedent între Agenţia Spaţială Europeană şi Staţia Spaţială Internaţională, a rezultat First Orbit, un film documentar de 90 de minute, care va fi difuzat în întregime luna viitoare, pentru a marca cei 50 de ani care au trecut de la prima prezenţă umană pe orbită. Pentru realizarea acestui proiect au fost folosite puţinele înregistrări şi fotografii care au documentat zborul, precum şi filmări noi, de care s-au ocupat astronautul Paolo Nespoli şi documentaristul Christopher Riley, care au revizitat traseul lui Gagarin.

“Când Gagarin s-a întors din spaţiu, toată lumea voia să afle cum a fost. Mulţi erau interesaţi să afle cum arăta Pământul de sus, dar acesta era un lucru pe care doar Gagarin îl ştia cu adevărat,” spune Cristopher Riley, regizorul filmului First Orbit, care va fi difuzat pe 12 aprilie în 120 de puncte diferite. Dacă pregătirile primei călătorii în spaţiu au fost generos documentate, călătoria ca atare a rămas până acum o necunoscută pentru pământeni. Până când va fi dată publicităţii reconstrucţia legendarului zbor, pentru care a fost stabilit un parteneriat cu YouTube, ne putem face o impresie despre First Orbit pornind de la cele două trailere deja postate pe canalul realizatorilor.

Tags:3 comentarii

  1. Pingback: Ultimele adaugate - reKul.ro - ALFA VERSION

  2. Evenimentul prezinta interes fiindca in aceasta zi s-a nascut unul din oamenii apropiati mie. Apoi documentele de nastere au fost modificate din diverse motive. Acum asi vrea sa stiu exact cand s-a produs zorul si cand a au nutat Radio Moscova, ca Gagarin a revenit. Asa motiveaza mama lui data nastere. Cica la Radio au anuntat ca in Cosmos a zburat primul Om de pe Pamant

  3. Pingback: IURI GAGARIN- VICTIMA UNUI ACCIDENT SAU VICTIMA K.G.B.-ului ? « CER SI PAMANT ROMANESC

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger