VIDEO Case luminate cu becuri făcute din sticle de plastic reciclate

3

Aproximativ 25.000 de gosopdării sărace din Filipine au fost luminate în cadrul unui proiect prin care sticle de plastic au fost reciclate și transformate în becuri alimentate cu energie solară.

Obiectivul proiectului Liter of Light care își propune să combată prețul în creștere al electricității este de a lumina 1 milion de locuințe.

În Filipine, 40% din populație trăiește cu mai puțin de 2 dolari pe zi, iar prețul tot mai mare al electricității îi face pe mulți dintre ei să nu-și permită să-și lumineze casele. Filipinezii săraci folosesc încă lumânările, iar incendiile sunt accidente frecvente.

Proiectul a fost demarat în urmă cu jumătate de an de un ONG filipinez care își propune să lumineze 1 milion din cele 12 milioane de case neiluminate sau care suferă întreruperi dese de curent din cauza neplății.

Becurile sunt făcute din sticle de plastic, producția sa durează cinci minute și costă 1 dolar.

 


3 comentarii

 1. Ai uitata sa spoi ca astea merg doar ziua refractand in apa lumina solara, asa se lumineaza spati care si ziua ar sta in bezna,containere, magazii, dar la ei e cald si le folosesc ca locuinta cand nu au altceva mai bun

 2. Si la noi se pot folosi sau astea sau o variatie a lor sub forma de tuburi de 1-2 metri cu tabla de aluminiu la interior, un dom in partea superioara si ceva refractor in partea inferioara. E o solutie foarte buna pentru iluminat case protejate cu pamant sau spatii care nu primesc suficienta lumina prin ferestre.

  In apa din sticla se pune clor ca sa nu faca alge.

 3. Exprimarea de la inceputul articolului este incorecta “sticle de plastic au fost reciclate si transformate in becuri alimentate cu energie solara”

  Acelea nu sunt becuri, ci “becuri”, nu sunt “alimentate cu energie” (de nici un fel)

  Ma asteptam la cu totul altceva (si credeam ca poate fi o solutie si pentru casa pe care vreau sa o construiesc).

  O exprimare mai corecta ar fi “cea mai ieftina metoda de lasa lumina zilei sa patrunda intr-o hala sau depozit fara geamuri”

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger