VIDEO Case din saci cu pământ, ridicate cu ajutorul imprimării 3D

1

Tehnica construirii unei locuinţe din saci umpluţi cu pământ poate fi combinată, armonios, cu tehnologia imprimării 3D, care vine, astfel, în ajutorul stilului natural de construcţie. Acest lucru ni-l demonstrează utilajul Earth Home Builder, care poate “imprima” 3D case întregi, prin umplerea cu pământ a sacilor la o rată de aproape 122 de metri pe oră, scrie site-ul United Earth Builders.

 

 

United Earth Builders  (UEB) este un grup alcătuit din constructori dedicaţi naturii şi tehnicilor naturale de construire a locuinţelor, un grup care se ocupă cu construirea unor case ieftine, accesibile oricui şi, totodată, naturale. Grupul a dezvoltat o metodă de imprimare 3D a caselor făcute cu saci umpluţi cu pământ: a inventat utilajul Earth Home Builder, echipat cu tehnologie specială din domeniul construcţiei cu pământ, care poate umple rapid o cantitate mare de saci.

 

stire 25 iun casa 3

 

O echipă formată din oameni poate umple, într-o oră, saci cât să acopere 9,1 metri (în medie, deoarece totul depinde şi de dimensiunea sacilor). Utilajul poate acoperi, tot într-o oră, aproape 122 de metri. Asta îl face extrem de util constructorilor care, astfel, pot ridica mai multe case, într-un anumit interval de timp, decât ar fi ridicat dacă se lucra exclusiv manual la umplerea sacilor cu pământ. Grupul United Earth Builders caută o organizaţie non-profit cu care să stabilească un parteneriat pentru a implementa tehnologia creată – adică să construiască locuinţe accesibile oricui. Un curs pe tema noii tehnologii dezvoltate va fi susţinut de UEB la sfârşitul acestei luni, în California, SUA.

 

 

Sursa şi foto: United Earth Builders

 

Puteţi citi şi:

Casa din deşeuri: când gunoiul poate fi transformat în material de construcţie

Tot ce trebuie să ştii pentru a-ţi construi singur o casă din saci de pământ

FOTO Casa mică şi mobilă, pentru o viaţă simplă şi eficientă

FOTO Căsuţa din paleţi: uşor de construit, ieftină şi utilă


Un comentariu

  1. E cam mult spus “imprimanta 3D” la un tractoras anemic si la 3 muncitori care se chinuie sa puna sacii. Teoretic, o imprimanta 3D functioneaza singura, ori aici este nevoie de 3 oameni care sa faca treaba, deci unde este ideea de “3D” ??? Sau doar scrieti articole cu titluri pompoase numai asa, ca sa atrageti atentia ? Ideea sacilor de pamint este interesanta, costurile sint mici, sint o serie de avantaje a tehnicii cu saci de pamint, dar pina la “imprimarea 3D cu saci de pamint” este o distanta de la cer la pamint. Articolul este scris doar ca sa fie ceva scris, nicidecum sa reprezinte ceva util. Decit daca ati fi sters “imprimarea 3D” din titlu, atunci ar fi fost corect si valabil.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger