VIDEO Cartierul caselor mici

0

O comunitate în sânul unei comunităţi, astfel este numit cartierul caselor mici din Portland, Oregon, SUA, un concept care pare să prindă din ce în ce mai mult la public. Comunitatea se numeşte “Simply Home” şi este constituită exclusiv din case de mici dimensiuni, scrie site-ul True Activist.

 

 

Rezidenţii aleseseră deja să locuiască în case mici încă de dinainte de a se naşte ideea ca acestea să fie adunate laolaltă şi să formeze un mic cartier. Au pus umăr la umăr pentru a-şi instala utilităţile necesare (apă, curent); deocamdată, comunitatea este formată din şase persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 50 de ani, care vieţuiesc pe o suprafaţă mică de teren. Împart responsabilităţile întreţinerii zonei, munca necesară, dar şi bucuriile convieţuirii în acest fel. Se bucură de o viaţă departe de agitaţia spaţiilor largi, dar aglomerate.

“Un loc special unde oameni cu aceeaşi viziune şi acelaşi mod de a gândi se relaxează în sanctuare făcute de mână. Sper ca astfel de comunităţi să devină un lucru comun. Poate că nu sunt tocmai uşor de creat, dar situaţia se schimbă şi tot mai multe regiuni încep să accepte acest curent al caselor mici şi tot mai mulţi oameni încep să construiască astfel de locuinţe”, spune reprezentanta Tiny House Giant Journey, care a creat materialul video de mai jos.

 

 

Sursa: True Activist

 

Puteţi citi şi:

“Golfuţelul libertăţii”, complexul inedit construit de un cuplu în afara reţelelor de consum

Insula canadiană unde toată lumea trăieşte în afara reţelelor de consum

Tânărul care şi-a mutat viaţa într-o dubiţă şi călătoreşte cu ea prin lume

Şase modele de locuinţe off-grid moderne


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger