VIDEO “Cartea potabilă” care poate salva milioane de vieţi

0

 Organizaţia nonguvernamentală Water Is Life, împreună cu specialişti de la Universitatea din Virginia, au lansat de curând un produs revoluţionar, conceput nu doar să atragă atenţia asupra problemei globale a lipsei apei potabile în anumite regiuni, ci şi să rezolve, pe cât posibil, o mică parte din această problemă. Cartea potabilă nu este astfel doar o carte despre importanţa apei, ci şi un mecanism simplu şi eficient care ajută la purificarea apei consumate, prevenind astfel îmbolnăvirile.

 

 

Aceste cărţi sunt tipărite pe o hârtie specială, care funcţionează ca filtru pentru agenţii care pot provoca boli asociate apei murdare. Consumatorii din zonele unde apa potabilă este încă un lux pot rupe câte o pagină din această carte, aşezând-o apoi în dispozitivul în care este livrată cartea, asemenea unei hârtii pentru filtrul de cafea. Hârtia cărţii, acoperită de o peliculă de nanoparticule de argint, reduce cu 99,99% bacteriile din apă. Fiecare filtru în parte, respectiv fiecare pagină, poate purifica apa pentru o singură persoană timp de 30 de zile, iar o carte întreagă, a cărei producţie este foarte ieftină, poate asigura apă potabilă unui om timp de patru ani.

 

 

Water Is Life, organizaţie specializată pe găsirea unor soluţii şi dezvoltarea unor programe pentru asigurarea apei potabile în zone sărace, a realizat, de asemenea, şi un pai revoluţionar, care, odată imersat în apă, filtrează bacteriile ce pot duce la îmbolnăviri. Asemenea cărţii potabile, paiul este ieftin de produs şi poate fi cumpărat cu zece dolari, asigurând apă potabilă unei persoane pe toată durata unui an. Bolile cauzate de lipsa apei ptabile, cum sunt febra tifoidp, holera, dizenteria sau diareea, ucid în fiecare zi circa 6.500 de persoane, dintre care 5.000 sunt copii.

Sursa: Fastcocreate

Puteţi citi şi:

Turnul care colectează apă potabilă din aer

Dacă vă abţineţi 10 minute de la folosirea smartphone-ului, Armani oferă apă curată unui copil nevoiaş

Cetăţenii cer Băncii Mondiale să nu mai investească în corporaţii producătoare de apă


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger