VIDEO Campanie "în afara cutiei" pentru persoanele fără adăpost

0

Publicaţia germană Fiftyfifty a găsit o modalitate inedită de a desfăşura o campanie menită să strângă donaţii pentru ajutorarea oamenilor străzii, care nu au adăpost şi dorm pe unde apucă, fie vară, fie iarnă. Campania se numeşte “Frozen Cinema” şi constă în simularea, în cinematografe, a frigului în care dorm oamenii străzii, în timp ce pe ecran rulează chiar un reportaj despre condiţiile în care trăiesc aceştia.

 

 

În interiorul unui cinematograf, spectatorii se trezesc că le este din ce în ce mai rece. Asta se întâmplă pentru că aerul condiţionat care menţinea o temperatură constantă şi plăcută în interior a fost dat la minim, în aşa fel încât înăuntru să fie resimţită o temperatură foarte scăzută. În acest mod, spectatorii au resimţit, pe pielea lor, frigul în care dorm oamenii străzii. Păturile puse la dispoziţie de către cinematograf i-au ajutat să se mai încălzească, dar nu foarte mult. În timp ce se înfofoleau, pe ecran rula documentarul despre oamenii străzii, care explica, de fapt, privitorilor, ceea ce se întâmpla. Păturile aveau un cod care permitea celor înveliţi cu ele ca, prin intermediul telefonului mobil, să doneze direct orice sumă de bani înspre cauza oamenilor fără adăpost.

Nu este prima campanie de tip „guerilla advertising” a celor de la Fiftyfifty: anul trecut, ei au lansat o campanie numită „Invisible Man”, care a vrut să arate cum se simt oamenii străzii când sunt priviţi de către ceilalţi – care le dau impresia că văd prin ei, ca şi când ar refuza să accepte faptul că şi oamenii străzii există. Ambele campanii au relevat că, cu puţină imaginaţie şi mijloace extrem de simple şi la îndemână, atenţia publicului poate fi captată şi orientată către probleme serioase, care au nevoie de ajutor concret şi imediat pentru rezolvare. În primul material video de mai jos, puteţi vedea cum a decurs campania „Frozen Cinema”, în al doilea este vorba despre campania „Invisible Man”:

 

 

 

 

Sursa: Mashable

Foto: Captură video


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger