VIDEO Bucătăria Hoinară – călătorii şi emoţii culinare cu Răzvan Voiculescu

1

Răzvan Voiculescu îşi lansează cel de-al zecelea album de fotografie intitulat “Bucătăria Hoinară”. Evenimentul va avea loc luni, 28 noiembrie, începând cu ora 19, la Sala Constantă din JW Marriott Bucharest Grand Hotel, iar invitatul special al serii va fi Nicu Alifantis, care va susţine şi un recital.


“Bucătăria Hoinară” este un album de fotografie şi de gusturi. Desi-şi spune “bucătărie”, nu conţine reţete, ci mai degrabă întâlniri. Între oameni, locuri, ingrediente –  fiecare cu povestea şi aroma să. Albumul adună în paginile sale călătoria şi gastronomia, gusturile locale cu cele de aiurea, Banatul cu Patagonia, iarba de acasă cu verdele de Papaya şi creveţii jumbo cu Mocăniţa.

Albumul este o colecţie de “popasuri de bucătărie” în toate regiunile din România, în locuri fermecătoare – unele dintre ele foarte puţin cunoscute. Se găteşte în gospodării ţărăneşti şi şoproane părăsite, în curţi de biserici, pe malul Dunării, pe plajă de la Portiţă sau în mlaştina Letea.
Odată popasul descoperit, se trece la partea cu adevărat savuroasa – gătitul. Gusturile se combină exuberant, după inspiraţia invitatilor-bucatari ai lui Răzvan Voiculescu. Foarte rar se găteşte în spiritul locului, majoritatea retelor sunt suprapuneri cosmopolite, gusturi japoneze, mediteraneene, sud-americane – amestecate cu aromele “locale”, cu peisajul românesc şi cu povestea oamenilor pe care “bucătarii hoinari” îi întâlnesc.

Parcurgând cele 300 de pagini ale albumului, descoperi că o călătorie în Românie poate să devină o savuroasă expediţie în jurul (bucătăriilor) lumii. Albumul este însoţit de un DVD cu making-of. Filmul este realizat de Şerban Georgescu. Din decembrie, “Bucătăria Hoinară” va fi în librării.

 

Puteţi citi şi:

“Destine Incrustate. Tara Lapusului”. Fotograful care si-a propus sa conserve satul romanesc


Un comentariu

  1. Pingback: FOTO Bucătăria hoinară: Rețete cosmopolite gătite pe coclauri românești | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger